Han blir "Idol"-juryns fjärde medlem

Det blir entreprenören och Aviciis tidigare manager Arash "Ash" Pournouri som tar plats som den fjärde och sista jurymedlemmen i "Idol".

Ash Pournouri, Peg Parnevik, Katia Mosally och Anders Bagge ingår i årets "Idol"-jury. Pressbild.

Ash Pournouri, Peg Parnevik, Katia Mosally och Anders Bagge ingår i årets "Idol"-jury. Pressbild.

Foto: Nathalie Ulinder Cuti/TV4

Tv2024-03-31 10:35

"Jag är ju naturligt lagd och intränad att se gömda och inte helt uppenbara möjligheter, vilket kanske gör att jag kommer se med lite andra linser på de sökande. Jag är väldigt taggad", säger Ash Pournouri i ett pressmeddelande från TV4.

Ash Pournouri är mest känd för att han upptäckte och var manager åt Tim "Avicii" Bergling och han har även varit med och skrivit och producerat låtar åt stjärnor som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean, David Guetta, Daft Punk, Tiesto, Faithless och Swedish House Mafia.

Efter en uppmärksammad dokumentär som bland annat skildrade Aviciis sista och hektiska tid i livet anklagades Pournouri för att ha drivit på stjärnan för hårt och drabbades efter artistens bortgång för massivt näthat.

Både Alexander Kronlund och Kishti Tomita lämnar juryn inför den kommande säsongen och nyligen presenterades Peg Parnevik som ny jurymedlem vid sidan av Anders Bagge och Katia Mosally.

"Det ska bli väldigt häftigt och spännande med Ash som ny jurymedlem i 'Idol'. Hans cv, både inom musikbranschen och som entreprenör, talar för sig självt och jag tror han kommer bidra med värdefull kunskap och input för att utveckla 'Idol' ytterligare", säger programmets producent Malin Knave i samma pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!