Jordan fick lämna i "Idol"-kvartsfinalen

Jordan Rawling fick lämna “Idol” när fem skulle bli fyra i kvartsfinalen av programmet.

Jordan Rawling fick lämna "Idol" i kvartsfinalen av programmet.

Jordan Rawling fick lämna "Idol" i kvartsfinalen av programmet.

Foto: Christine Olsson/TT

Tv2023-11-17 23:02

Kvällens teman var “kärlek” och “tittarnas val”. Deltagarna sjöng dels en låt tillägnad någon som står dem nära och dels en låt som tittarna valt åt dem.

Cimberly Wanyonyis framförde Bon Jovis “Bed of Roses” och dedicerade låten till sin mamma. Hon lämnade knappt ett öga torrt och fick stående ovationer av både juryn och publiken.

– Det är väldigt svårt att sjunga så känslomässigt, jag hade inte klarat av det. Jag är otroligt imponerad, sade Viktor Norén som gästade “Idol”-juryn under kvartsfinalen.

När tittarna fick bestämma sjöng Cimberly Aretha Franklins “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, även den till juryns och publikens stora jubel – en skön revansch för 18-åringen från Skellefteå som låg pyrt till i förra veckans fredagsfinal.

En annan som fick beröm var Simon Näslund som framförde “Säg det igen” av Lisa Nilsson på kärlekstemat och “Jag ska fånga en ängel” av Ted Gärdestad när tittarna fick bestämma.

Även Louisa Hoxha fick fina lovord av juryn, men trots det var det hon och Jordan Rawling som hängde löst när tittarnas röster hade räknats.

Men till slut stod det klart – Louisa knep den sista semifinalplatsen, och Jordan fick därmed lämna programmet med en femteplats i bagaget.

Fakta: De är kvar i "Idol"

Cimberly Wanyonyi, 18, Skellefteå

Saga Ludvigsson, 17, Örby

Simon Näslund, 23, Stockholm

Louisa Hoxha, 16, Uppsala

Källa: TV4

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!