På kvällen den 8 september kom dödsbudet. Drottning Elizabeth II hade avlidit, 96 år gammal. Mitt i den stora sorg som drabbade många britter fick dödsfallet även praktiska konsekvenser för en av det senaste årtiondets mest omtalade tv-serier.
Hur skulle "The crown" gå vidare när "huvudpersonen" var död?
Inspelningen av tv-serien tog en paus i några dagar, men återupptogs sedan. Och det fanns aldrig några tankar på att skjuta upp premiären av den femte säsongen av "The crown".
Avsnitten i säsong fem släpps den 9 november, som det var tänkt.
– Om vi hade skjutit upp eller klippt om något hade det varit som att erkänna att vi gjort något fel under tidigare säsonger. Alla vet att vi alltid har behandlat drottningen med respekt, säger Jonathan Pryce.
Han tar i och med den nya säsongen över rollen som prins Philip, och blir därmed den tredje som gestaltar drottningens man.
Få tröst
Det är också dags för byte av drottning. Imelda Staunton är ny i rollen som Elizabeth II, som tidigare Claire Foy och Olivia Colman har gestaltat.
Den firade teater- och filmskådespelaren tycker att det var bra att serien inte sköts upp.
– Nu blir det som en hyllning till henne, mer angeläget. Vi gör inget hemskt, för allt vi berättar om är känt. Vi avslöjar inga hemligheter, säger hon och fortsätter:
– Folk kommer att kunna få tröst av att se serien. Inte bara de vanliga tittarna som följt serien. Jag tror att den också kommer att hitta en större publik.
"The crown" har blivit ett kulturellt fenomen som har förändrat synen på den brittiska kungafamiljen. Det är många som har fått sin bild av hur drottning Elizabeth var som person efter att ha sett Netflix-serien. Jonathan Pryce och Imelda Staunton, som gör intervjun via ett zoomsamtal från London, har egna minnesbilder av reaktionerna efter drottningens död.
– Många unga blev chockade över den stora sorg som som uppstod efter drottningens död och under den tio dagar långa sorgeperioden. För de visste så lite om henne förutom vad de sett i "The crown". Så det är som ett bra läromedel, säger Jonathan Pryce.
Skapar rubriker
Men den bilden kan nu komma att förändras. Den nya säsongen av "The crown" utspelas under 90-talet då uppslitande separationer bland drottningens barn dominerade rubrikerna, framför allt skilsmässan mellan dåvarande prins Charles och prinsessan Diana.
Och serien tar upp något som nytillträdde kung Charles III säkert vill glömma. I det allra första avsnittet för säsongen berättas historien om när Charles i 90-talets början försökte förmå dåvarande premiärministern John Major att hjälpa honom att få mamma drottningen att abdikera – till förmån för honom.
Det har skapat rubriker i England och är en historia som många inte känner till eller har glömt.
– De borde inte ha glömt det. Och jag tycker inte att det är en orsak att inte ta upp det, säger Jonathan Pryce och fortsätter:
– Det har hänt. Det är fakta och det är vad "The crown" har gjort hela tiden: skildra historier som är kända av allmänheten, lyfta fram dem och göra dramatik av dem.
Men den forne premiärministern John Major har dementerat det inträffade och kallat det för "fullkomligt illvilligt trams" i en intervju med tidningen Mail on Sunday.
Skådespelerskan Judi Dench har också anklagat serien för att sudda ut gränserna mellan fantasi och verklighet och krävt att serieskaparna måste vara tydliga med att berätta att det inte är sanningen som berättas.