Reklamversion av Disney+ till Sverige i höst

En ny reklamversion av Disney+ lanseras i Sverige den 1 november. Priset blir lägre, men strömningstjänsten aviserar också hårdare tag mot de som delar användarkonton med varandra.

Strömningstjänsten Disney+ får en version med reklam även i Sverige i höst. Arkivbild.

Strömningstjänsten Disney+ får en version med reklam även i Sverige i höst. Arkivbild.

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau/TT

Tv2023-08-10 08:20

I höstas sparkade Disney 7 000 personer för att spara pengar och efter färska rapporter om sjunkande intäkter från Disney+ har vd Bob Iger tagit krafttag för att göra företagets strömningstjänster mer lönsamma.

Delvis genom en kommande prishöjning och ett förbud mot lösenordsdelning för annonsfria Disney+ och Hulu (som endast finns i USA). Något som kan bli verklighet 2024.

I Sverige blir priset för den nya tjänsten med reklam 59 kronor i månaden, medan den som vill se innehåll utan avbrott får betala 89 kronor.

Enligt Deadline säger Iger att prishöjningen ska driva konsumenterna till att stanna på reklambaserade tjänster som kommer att ligga på en lägre prisnivå.

Disney+ följer därmed i fotspåren efter rivalen Netflix, som både infört hårdare tag mot lösenordsdelning och sjösatt en version av strömningstjänsten med reklam. Den har dock inte lanserats i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!