Så har paren gått vidare efter realityserien

Det såg länge ut som om två av fyra par skulle hålla fast vid sina äktenskapslöften, men när deltagarna i "Gift vid första ögonkastet" återsamlas efter tio månader har kärleken svalnat för ytterligare ett av paren.

Det blir känslosamt när paren i "Gift vid första ögonkastet" återsamlas. Pressbild.

Det blir känslosamt när paren i "Gift vid första ögonkastet" återsamlas. Pressbild.

Foto: SVT

Tv2024-06-17 07:24

Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist lämnade programmet i det åttonde avsnittet på Linneas initiativ och sedan dess har det spekulerats friskt kring vad som egentligen hände i relationen.

När paren tio månader senare samlas för en uppföljande weekend på en herrgård utanför Stockholm är Jimmi inte med – ett beslut som enligt honom själv har tagits i samråd med produktionen. I dag är han starkt kritisk till hur relationen och framför allt hans del i uppbrottet skildrats i olika medier.

– Friheten folk tar sig att spekulera och tillskriva egenskaper som är ganska fruktansvärda att få till sig som person, det har varit tufft, säger han i programmet.

Även Torsten Malmgård och Anastasia Exner avbryter "experimentet" som de kallar äktenskapet innan de fem veckorna är till ända, men när de möts vid återträffen är det ett beslut som bägge parter verkar nöjda med.

Känslomässig chock

Under återträffen får paren för första gången se det sista avsnittet färdigklippt. För Emmy Johansson och Mattias Cedergren blir det extra känslosamt att se tillbakablickar på både bröllop och beslutsdagen eftersom de tre veckor tidigare gjort slut.

– Trots att jag var väldigt ledsen såg jag mycket fram emot återträffen, men det blev nästan en känslomässig chock när jag satt där bredvid Mattias och vi fick se våra lyckligaste stunder samtidigt som jag var mer ledsen än jag någonsin varit, säger hon.

Efter tio månaders äktenskap började Mattias tvivla på relationen och hans känslomässiga bergochdalbana håller programmets psykologer fullt sysselsatta.

– Det här är vad jag alltid varit så rädd för, att bli lämnad, men jag har lärt mig mycket under den här processen och gud vad man klarar av mycket mer än vad man tror, säger Emmy Johansson.

Spännande koncept

I dag är paret vänner och har fortfarande viss kontakt.

– Jag är jättetacksam över att jag har fått lära känna honom. Vi kommer alltid att ha ett speciellt band och det har varit skönt att finnas som stöd till varandra nu när programmet har sänts.

Även om det inte gick hela vägen så ångrar Emmy Johansson inte sin medverkan i "Gift vid första ögonkastet".

– Jag tycker att det är ett spännande koncept och det fungerar ju för vissa. Och jag fick ju bli kär och uppleva en fin kärleksrelation, säger hon.

Fakta: Så gick det för paren i "Gift vid första ögonkastet"

Linnea och Jimmi:

På Linneas initiativ avslutades relationen under stor dramatik i det näst sista avsnittet. Linnea har i dag hittat kärleken på Tinder. Jimmi är singel, tävlar i bridge och dejtar.

Anastasia och Torsten:

Även de bestämde sig för att avsluta relationen i förtid. Anastasia har i dag träffat kärleken i Borås och Torsten är kär i en kvinna som snart blir hans sambo.

Emmy och Mattias:

Efter att ha varit gifta i tio månader svalnade Mattias känslor och de valde att göra slut. I dag är båda singlar, har fortfarande viss kontakt med varandra men söker kärleken på varsitt håll.

Rosanna och Christoffer:

Enda paret som fortfarande är lyckligt gifta. Göteborgaren Christoffer har flyttat hem till Rosanna i Malmö där de planerar sin framtid tillsammans.

Källa: SVT

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!