Sean Penn: "Smälter ned mina Oscars"

Sean Penn hotar att smälta ned sina Oscarsstatyetter i protest mot att Ukrainas president Volydymyr Zelenskyj inte verkar ha bjudits in att delta via länk på söndagens Oscarsgala i Los Angeles.

Sean Penn. Arkivbild.

Sean Penn. Arkivbild.

Foto: Rich Fury/AP/TT

Ukrainakriget2022-03-27 12:50

I en intervju med CNN säger Penn att han inte vet om Zelenskyj hade velat närvara, men att det är skandal om man inte bjuder in honom.

– Om Oscarsakademin och prisutdelarna aktivt har valt att inte engagera sig i ett ukrainskt ledarskap som tar kulor och bomber för vår skull tillsammans med de ukrainska barn de försöker skydda, då är det beslutet det mest oanständiga i Hollywoods historia, säger han och fortsätter:

– Om det är så, då hoppas jag att alla filmmänniskor som kommer för att ha sin stora stund och fira sina filmer förstår att de skulle skina mycket starkare om de protesterade och bojkottar galan. Om det är så att han inte har fått en inbjudan kommer jag att smälta mina (statyetter) offentligt.

Penn, som fått Oscars för sina roller i "Mystic river" och "Milk", befann sig vid krigsutbrottet i Ukraina för att filma en dokumentär. Han befinner sig just nu i Polen där han är engagerad i humanitära insatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!