Påföljden blir villkorlig dom och 50 dagsböter, och hon ska även betala skadestånd på 50 000 kronor, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.
Kvinnan hade i en Facebookgrupp skrivit att Ismail utsatt henne för sexuella övergrepp under en lång tid. Enligt tingsrättens dom innebar det utpekande inlägget att kvinnan lämnat en uppgift som är förtalsgrundande.
"Skulle inte ha pekat ut mannen"
Man behöver inte dömas för förtal för det, om det varit försvarligt att lämna uppgiften. I det aktuella fallet var det inte försvarligt enligt tingsrätten.
"Det är självklart att kvinnan hade rätt att lämna uppgifter om sexuella övergrepp, såväl i Facebookgruppen som på andra ställen. Men hon skulle inte ha pekat ut mannen, det var inte försvarligt", säger rättens ordförande Mattias Möller.
Brottet bedöms som grovt
Eftersom utpekandet bedömts som inte försvarligt, så har tingsrätten inte haft anledning att gå vidare och pröva om uppgiften var sann eller om kvinnan hade skälig grund för den.
Brottet har bedömts som grovt främst eftersom "uppgifterna avsett mycket allvarlig och stigmatiserande brottslighet och lämnats till en relativt stor grupp människor avseende en mycket känd person", skriver tingsrätten.