Gamla klätterklubben blir teaterscen

Teaterskeppet har letat lämplig lokal en längre tid. Nu är det klart att de kommer att hyra lokalen som tidigare inhyste klätterklubb.

Här, i en före detta industri och senare klätterlokal, kommer Teaterskeppet hålla till från och med augusti.

Här, i en före detta industri och senare klätterlokal, kommer Teaterskeppet hålla till från och med augusti.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-07-11 05:00

– Ja, nu har vi hittat en plats som kan passa både för Teaterskeppets verksamhet och Västerviksborna, säger Krister Mattsson från Teaterskeppet.

För att kunna bedriva teaterverksamhet krävs en takhöjd på minst fem meter. Det för att ljussättning med strålkastare ska fungera. En annan viktig aspekt var tillgänglighet.

– Ingången kommer att ligga i markplan på den sida om byggnaden som vetter mot vattnet. Där finns även bra möjlighet till parkering.

Krister Mattsson berättar att eftersom lokalerna var i dåligt skick har fastighetsägaren renoverat och satt in ny ventilation.

– Nu är det bara lite målning kvar. Vi har tillträde i augusti och vi kommer bland annat bjuda in politiker till ett öppet möte angående kulturen i Västerviks kommun.

Teaterskeppet har sökt och fått bidrag beviljat från kommunen till hyra från och med nästa år. Det är Studiefrämjandet som har det övergripande ansvaret för lokalerna och intill, i en före detta friskola, finns numera flera föreningar såsom Danzvett, Naturskyddsföreningen i Tjust, Svenska Jägarförbundet, Tjust Fågelklubb, Västerviks Spelhobby, Wästerviks Fotoklubb och Bilkåristerna Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!