Loppor på rymmen irriterar folket på Idas krog

Sommarteatern på Kulbacken är tillbaka. I år träffar vi en stollig samling karaktärer i ett fartfyllt lustspel. Småkryp och ohyra ställer till problem och sätter grannsämjan på hårda prov.

Hela skådespelartruppen som medverkar i lustspelet ”Loppor, löss och annan ohyra”. Premiär är på Kulbacken den 28 juni.

Hela skådespelartruppen som medverkar i lustspelet ”Loppor, löss och annan ohyra”. Premiär är på Kulbacken den 28 juni.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-05-10 14:00

Det är ungefär sju veckor kvar innan Teaterskeppets "Loppor, löss och annan ohyra" har premiär på Kulbacken i Västervik. Arbetet med uppsättningen har pågått sedan februari och skådespelarnas repliker börjar sätta sig. Under onsdagseftermiddagen hade hela gänget samlats vid de röda små stugorna, som blir årets scen, för att köra ännu en repetition. Precis som tidigare år är det P-O Ilhammar som har skrivit manus.

– Det är lättsam teater, ett lustspel. Inget som helst allvarligt drama. Publiken ska få skratta och ha kul. Vi kommer att ha plats för 120 personer, säger han.

Under tiden vi pratar sätter regissör Sandra Johannesson igång skådespelet och den ena rappa repliken avlöser den andra. Det är tryck och skärpa. Ett äkta engagemang. Lump-Lisa (Kristina Wallin) hytter med näven och skäller ut Långe-Knut (Göran Elb) efter noter. Men vad är det som gör dem så upprörda? Jo, Långe-Knut kan inte hålla reda på sina cirkusartister; lopporna. De har rymt och det blir ett väldans ståhej på Idas krog. Ägaren av krogen är en bestämd kvinna som vet var skåpet ska stå. Hon får dock fullt sjå med att hålla ordning på allt spektakel som lopporna medför.

WhilmaEvergren, 13 år, spelar rackarungen Petra. Hon stod på en scen för första gången i höstas.

– Ja, det var Teaterskeppets "Liket rör sig". Det var roligt och nu fortsätter jag med detta. Det är kul att spela en busig unge.

Regisserar gör Sandra Johannesson.
Regisserar gör Sandra Johannesson.
"Loppor, löss och annan ohyra"

Var: Kulbacken

När: Premiär 28 juni, spelas 10 gånger fram till den 8 juli.

Manus: P-O Ilhammar

Regi: Sandra Johannesson

Scenografi: Anders Hjort

Inspicient: Jörgen Lundgren

Ensemble: Annika Evergren, Göran Elb, Roger Oskarsson, Sonny Johansson, Fredrik Ejeryd, WhilmaEvergren, Sven Högström, Kristina Wallin, Stanely Ahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!