Premiär för Hamnplan Live

Innebandyklubbor byts ut mot mikrofonstativ när Swedish Floorball Open blir Hamnplan Live. Men med ett nytt koncept i en liten stad kommer mycket nerver.

Eric Kristiansson och Fredrik Ohlsson hoppas på att Hamnplan Live ska blir ett lyckat koncept som kan komma tillbaka även nästa år.

Eric Kristiansson och Fredrik Ohlsson hoppas på att Hamnplan Live ska blir ett lyckat koncept som kan komma tillbaka även nästa år.

Foto: Johanna Heed

Västervik2019-08-03 21:30

– Jag och Fredrik är ju vana att arrangera evenemang, men bara sånt som har med sport att göra. Ingen av oss har tidigare jobbat med artistbokning till exempel.

Det säger Eric Kristiansson som tillsammans med Fredrik Ohlsson håller i Hamnplan Live. De två har planerat i ett helt år inför firandet av tioårsjubileet av Swedish Floorball Open, som nu resulterat i en festivalkväll på Skeppsbrokajen. När vi pratar med Eric Kristiansson har man precis städat undan spelområdet som nu ersatts av en scen, öltält och matservering. Och än kanske inte området är fullt av festivalsugna besökare, men arrangörerna hoppas på att fler ska droppa in under kvällen.

– Så klart är vi lite nervösa eftersom det är första gången vi har detta, och vi vet ännu inte hur biljettförsäljningen gått. Det har varit lite trögt gällande förköpen, men vi hoppas att många köper nu under dagen eller kvällen och att vi ska gå runt, säger Eric Kristiansson.

Sporteventen som Eric Kristiansson och Fredrik Ohlsson arrangerat har tidigare år gått med vinst och gjort att de idag kan finansiera Hamnplan Live. Det är en stor satsning med stora artister som John De Sohn och Oliver Ingrosso. Akterna är dock noga utvalda.

– Vi har valt sådana artister som vi tror kan locka många, speciellt en yngre publik. Därför har vi fokuserat på att bokat DJs, berättar Eric Kristiansson.

Utöver de stora akterna spelar även Västerviksmusikern Mack Johansson, och inleder festivalen gör coverbandet Kapten Haddox.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!