Viskonsert i hagen

Ida Alne spelade för första gången som gymnasieelev under Visfestivalen, nu sätter hon upp en nostalgikonsert.

Man får gärna ta med sig cykeln ut för det finns begränsat med parkeringsplatser, samt någonting att sitta på, säger Ida Alne.

Man får gärna ta med sig cykeln ut för det finns begränsat med parkeringsplatser, samt någonting att sitta på, säger Ida Alne.

Foto:

Västervik2018-07-12 11:00

"Uti vår hage finns blommor och bär, uti Idas hage spelas visor, en sommarkväll i juli det är". Två systrar och en vän bildar trio för en kväll den 19 juli i Mommehål. Ida Alne, Emma Aktner och Elin Ahlström spelar och sjunger tillsammans för första gången.

– Vi har hållit på med musik hela våra liv, säger Ida Alne.

Det var för tre år sedan som Ida gifte sig på kullen utanför sitt hus i Mommehål. I år får fårhagen som omger kullen agera parkett och kullen blir till en scen.

– Men fåren kommer inte att medverka, säger Ida.

Ida Alne gick musik-/estetlinjen på Västerviks gymnasium. Tillsammans med Elin Ahlström fick hon en sommar möjlighet att arbeta under Visfestivalen men i stället för att måla staket och hjälpa till på festivalområdet som man brukar få göra, så spelade de låtar av bland annat Lars Winnerbäck.

– Det blir en nostalgispelning på kullen, vi kommer sjunga och spela låtar vi uppträdde med på Visfestivalen samt en del egenskrivna visor, säger Ida Alne.

Emma Aktner sjunger och spelar piano. Elin spelar fiol och Ida Alne sjunger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!