Carola om "Let's dance": En present från ovan

Efter flera år av "nej" har Carola Häggkvist slutligen sagt "ja" – till en plats i TV4:s "Let's dance". –Det är som en stor present från ovan, säger hon till TT.

Carola Häggkvist är klar för "Let's dance". Arkivbild.

Carola Häggkvist är klar för "Let's dance". Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vetenskap & teknologi2021-02-18 09:49

Under flera dagar har Carola Häggkvist hintat på sociala medier om att någonting stort är på gång – nu står det klart att hon är en av årets deltagare i TV4:s "Let's dance".

– Det är perfekt tajming att i den här tiden kunna investera både i sig själv, i kroppen och framtiden, säger hon, och konstaterar att de nya danskunskaperna kommer väl till hands när konsertverksamheten drar i gång igen.

Slet av ledbandet

Schlagerdrottningen har blivit tillfrågad om att vara med nästan varje år, men alltid avböjt. När pandemin satte stopp för andra verksamheter under våren fanns plötsligt en lucka i kalendern.

– Jag har tackat nej i väldigt många år, och prioriterat mina egna konserter och inspelningar. Men nu när detta kom så lägligt känner jag en enorm lycka och glädje att få vara med i "Let's dance”, säger Carola Häggkvist.

Innan inspelningen börjar väntar flera veckor av träning, och 54-åringen berättar att hon har "upptäckt muskler och värk hon inte har känt förut". Särskilt orolig är Carola Häggkvist för sitt knä, som har spökat sedan inspelningen av "Så mycket bättre" 2014.

– Ledbandet slets av helt enkelt, under kricketaktiviteten med Ola Salo. Jag skulle kasta en boll och fastnade i gräset medan jag vred mig. En knäskada som jag har gått med länge, säger Carola Häggkvist.

Testas inför dansen

Under förra säsongen tvingades dansprogrammet ta en paus under flera veckor på grund av covid-19-fall inom produktionen. Carola Häggkvist är dock inte rädd för att bli sjuk, både hon och danspartnern Tobias Karlsson har haft viruset en vända.

– Jag och Tobias får kramas, vi står ju och dansar. Men vi får också tänka oss för utanför danslokalen, de påminner hela tiden från TV4. Jag har fått en topspinne i näsan, det tas prover och sätts upp skyltar, säger Carola Häggkvist.

TT: Vad tror du om dina vinstchanser?

– För mig är det bara en vinst att komma i gång med träningen och dansen, sedan har jag Tobias, det känns som att vi har extra bra kemi, en ny vän, säger hon.

"Let's dance" har premiär den 20 mars på TV4.

Fakta: Carola Häggkvist

Carola Häggkvist är född 1966 och slog igenom 1983 med låten "Främling" i Melodifestivalen. 1991 vann hon Eurovision Song Contest med bidraget "Fångad av en stormvind".

Sedan genombrottet har hon sålt flera miljoner skivor och blivit en av Sveriges mest folkkära artister.

2006 vann hon återigen Melodifestivalen med låten "Evighet".

Nu är hon klar för "Let's dance".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!