Snart dags för "Din röst räknas"

Spretiga åsikter, lättsamma diskussioner och mängder med tankeställare kring demokrati. På söndag hålls "Din röst räknas" i Vimmerby.I slutet av veckan slås Komediantens dörrar upp i demokratins tecken.

Maja Westberg Enqvist och Kicki Willysson har tagit initiativet till "Din röst räknas" och kommer också att hålla i programmet.

Maja Westberg Enqvist och Kicki Willysson har tagit initiativet till "Din röst räknas" och kommer också att hålla i programmet.

Foto: privat

Vimmerby2018-08-29 05:00

– Det passar bra i anslutning till valet. Jag har gått och tänkt mycket på demokratin, att vi tar den för givet. Rent konkret har vi möjlighet i det här landet att välja vad vi vill lyssna på, vad vi har för kläder på oss, vad vi vill köpa för saker och så vidare. Vilket inte alls är givet i diktaturer, berättar Kicki Willysson som tillsammans med Maja Westberg Enqvist är initiativtagaren till evenemanget "Din röst räknas".

Eftermiddagen är tänkt att synliggöra demokratin som kan kännas självklar i vardagen, ge fakta om rösträtt och på ett lättsamt sätt funderar kring hur en enskild människa kan skydda statsskicket.

– Vi tänker att det ska vara som ett öppet hus där alla kan komma och diskutera demokrati, fortsätter Kicki.

– Vi har förberett med lite diskussions frågor. Hur gör jag i mitt vardagliga liv för att faktiskt skydda demokratin? Jag kanske inte tar mitt medborgaransvar? Hur kan jag göra utan att ta på mig ett världsansvar? Det hela går ut på att lyfta frågor och tänk kring demokrati, vad är det, vad betyder det och hur gör vi för att värna om den?

Diskussionerna kommer blandas med underhållning. Homeless bjuder på musik, Björn Ende sjunger, och läser dikt och kåseri av olika estradörer.

– Vi hoppas på att många kommer så att det blir ett kreativt, intressant möte i demokratins tecken. Vi tycker inte lika men vi kan alla vi mötas, prata och fundera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!