CajsaStina Åkerström drog storpublik

Bänkarna i Virserums kyrka var fullsatta när CajsaStina Åkerström igår intog scenen. Ackompanjerad av piano och kontrabas lockade hon ut publiken på musikens hav.

Uppemot 400 personer kom för att ta del av konserten.

Uppemot 400 personer kom för att ta del av konserten.

Foto: Elin E Elmström

Virserum2018-06-29 22:00

Med röst och gester levandegjorde CajsaStina svenska visor.Ju längre konserten pågick desto djupare och högre gick vågorna på det musikhav dit hon fört publiken. När hon bjöd sina egna låtar "Röd", "Är det så här att komma hem" och "När" började åskådarna vagga sida till sida och fötter guppa.

– "Röd" är en låt som kommer på min nya platta som släpps nästa år. Den handlar om rötter, bakgrund och vad man väljer att göra med den, berättar CajsaStina från scen.

Förutom musiken hon skrivit själv framförde hon tillsammans med pianist Peter Nilsbo och basist Backa Hans Eriksson med visor av Taube, Vreeswijk och Fred Åkerström.

– Hon är en sådan bra artist och har utvecklats enormt mycket under de senaste åren. Hon har varit på min önskelista och det känns underbart att hon är här, berättar Musikdagarnas konstärlige ledare Tommy Svanström.

Publiken applåderade entastuastiskt mellan varje låt och varje gång gav CajsaStina kredd till sina medmusiker. Att så många valde att komma till kvällen menar Tommy var en fröjd för ögat.

– Man gläds. Det är alltid ett vågspel när man bokar artister, man vet aldrig vilka det är som slår. Den här gången prickade vi rätt. Jag tror att den här konserten är den i år som drar mest folk. Jag skulle tro att vi är runt 370 personer, men det är svårt att säga. Det som är bra här i kyrkan är att man ser och hör allt även om man inte sitter på första raden.

Pianist Peter Nilsbo,  basist Backa Hans Eriksson och CajsaStina Åkerström gav liv åt svenska visor.
Pianist Peter Nilsbo, basist Backa Hans Eriksson och CajsaStina Åkerström gav liv åt svenska visor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!