Kjell Åke Hansson kontra Micael Glennfalk och Alf Wesik

Kjell Åke Hansson, VD Astrid Lindgrens Näs AB, ondgjorde sig i ett mycket långt debattinlägg över att det finns olika ifrågasättande uppfattningar kring försäljningen av ALV.

Ledaren2008-10-25 04:05
Detta är en ledare.

Som ytterst ansvarig för Vimmerby Tidning vill jag betona följande:
Utan Alf Wesik, Micael Glennfalk och andra, inte minst Åke Harrysson, hade det inte funnits något Astrid Lindgrens Näs AB och Kjell Åke Hansson hade inte haft någon VD-tjänst där.
Utan Wesik och Glennfalk och undertecknad och många andra med åsikter hade vi inte haft någon järnväg från vilken Kjell Åke Hansson kan få besökare.
Vi hade troligen haft sämre sjukvård, polisväsende, försäkringskassa.
Astrid Lindgrens Värld hade varit sålt till personer som av vissa ej ansågs vara lämpliga köpare. Tack vare debatten ändrade kommunen åsikt och trädde i absolut sista sekunden in innan det var för sent att utnyttja förköpsrätten.
Personligen ser jag fram emot det löfte som gavs i stadshuset att i god tid innan beslut skall jag och allmänheten i övrigt få tillgång till avtalet och jag hoppas verkligen att politikerna står vid det löfte som så många hörde i plenisalen.

Bengt Ingemarsson
chefredaktör


P.S. Att Wesiks idé att det kring minoritetsposten i Astrid Lindgrens Värld finns ett förtroenderåd eller grupp som kommer med idéer och åsikter styrelseledamoten kan ha med sig till styrelsemötet anser jag inte vara något "grumligt" eller "knappast seriöst". När Kjell Åke Hansson skriver: "Om det verkligen är en bra idé så borde man väl även skapa ett sådant för... tja, varför inte Vimmerby Tidning". Upplysningsvis finns i Vimmerby Tidning över 300 andelsmedlemmar som alla är välkomna en gång om året till stämma. Att försöka blanda in Vimmerby Tidning i denna fråga är alltså fel.