Och inte fick hon mycket hjälp av det högtidliga budgetförslag som regeringen presenterade på tisdagen. Med S-, Mp och V-stämpel bredvid signaturen.
Service plockas bort från landsbygden eftersom det är så få som utnyttjar den.
Genom att plocka bort service blir nivån givetvis sämre. Och därmed är det färre som nyttjar den och ännu större anledning att fortsätta nedmontering.
I samma takt som glesbygden avlövas, expanderar storstäderna, universitetscentrum, näringslivsklustren.
Det är verkligen en ond cirkel och hon tänker helt rätt Pia Tingvall, den tidigare kommunstyrelseordföranden i Kinda, som nu framgångsrikt sadlat om och slåss för att hela Östergötland ska leva.
Ja, ordet framgångsrikt ska inte läsas bokstavligt, för de konkreta resultaten uteblir ännu så länge, men hennes arbete är bra, och organisationens intentioner och tankegångar är helt rätt.
Busslinjer tas bort
På den tiden hon var ledande kommunpolitiker i Kinda skrev hon en gång en debattartikel om en otäck sanning hon hört, nämligen att ord som Frankrike, Italien och Norge snart ska vara bortplockade ur ordboken eftersom de inte längre behövs.
I framtiden kommer det istället att talas om Paris, Rom och Oslo. Allt emellan storstäderna blir wasteland, ödemark det enda som markområdena mellan alla storstäder kommer användas till är att dumpa sopor och avfall.
Det kanske är att vara drastisk i överkant. Men i Sverige gäller resonemanget. Allt emellan Göteborg-, Malmö och Stockholm, och för all del Fjärde Storstadsregionen Linköping-Norrköping, håller på att bli ett wasteland.
När nu Trafik- och samhällsplaneringsnämnden för Region Östergötland vid sitt nästa sammanträde i morgon torsdag, ska diskutera trafikbeställningar för 2017, föreslås ytterligare landsbygdslinjer med buss, läggas ner eller amputeras.
När Pia Tingvall och Hela Sverige ska leva arrangerade storsamling häromdagen så var det med en sund inställning; ingen vill ha kvar bussar som far omkring fram och tillbaka helt folktomma.
Istället bör man fråga sig vad vi kan göra för att öka resandet och därmed få behov av utökad buss- och tågservice i vår del av landet.
Budgetförslag
När regeringen och finansminister Magdalena Andersson presenterade regeringen budgetförslag på tisdagen så var det därför med spänning vi tittade på siffrorna utifrån ett landet- kontra staden-perspektiv.
Vi noterar omedelbart att den senaste tidens debatter om ökade resursbehov till polisen verkar ha klingat ohörda i Rosenbad. Visst finns det satsningar på poliser ute i landet, men inte på långa vägar nog för att tillgodose de krav som rests från mängder av håll.
Trots att regeringen kallade till presskonferens och högtidligt sade att man skulle gå poliskraven till mötes, så ser vi att det är i framtiden den satsningen sker. Möjligtvis. Någon gång. Kanske.
Järnvägar och allmänna kommunikationer. Nja, där handlar det om mycket skrik i liten verkstad. Det finns miljarder avsatta men även de ligger långt, långt fram i tiden. Vid det laget har folk hunnit tröttna på att stå vid stationerna och vänta.
Fibernätet på landsbygden. Inga miljarder, jo en tiondels miljard. År 2017. Det är i det närmaste patetiskt, när man vet den betydelse som fiber betyder på landsbygden.
Som försvar slår sig Andersson för bröstet och skryter om att de tar ansvar, istället för att fortsätta den skattehöjarpolitik, "som den borgerliga regeringen förde". Jo, fast med höga skattenivåer har vi faktiskt all fog för att kräva att Hela landet ska leva.
Magdalena Andersson borde titta på Hela Sverige ska leva. Inte fortsätta att gnälla och dra ner och avveckla och förstöra allt. Överallt.
Istället borde hon och hennes trogna budgetvänner fråga sig vad vi kan göra bättre för att öka bussresandet, för att vända skutan Sverige på rätt köl.