Tack Micael med flera

Ingvar Bäckman och jag lämnade den 28 mars med stor ledsnad kommunens frukostmöte på Björkbacken med föredragning om projektet Krönsmon innebärande investering på 80 miljoner kronor, med eventuell möjlighet att dela kostnaden i etapper. Det var klart att kommunen ämnade göra markundersökningar etc. för 1,6 milj. kr.

Ledaren2011-05-12 06:47
Detta är en ledare.

Stark kritisk reaktionen uttalades från vår sida. Fel att tro på ett industriområde som aldrig kunde få järnväg, aldrig eller med svårighet skulle bli stabilt efter alla jordmassor, fyllnadsmaterial, skräp som vräkts på området. Dessutom riskera Vimmerbys fina vatten och kanske t.o.m. Åbros vatten med förminskat säkerhetsområde för vattentäkt.
Att dessutom få priser på industrimark som skulle komma att ligga långt över vad man tar ut för markområdet vid E4:an i Linköping som vad jag minns låg på 250:- / kvm uttalades att vi behövde ha 500:- / kvm och ev. mer för att få kostnadstäckning i Vimmerby. Alltså hela Krönsmon är fel från början till slut.
Ingvar Bäckman hade ju undersökt marken inför Arla-etableringen för 150.000:- och vi önskade att motsvarande undersökning skulle göras av Ceos-vallen till en kostnad av 150.000:- - 200.000:- och att detta skulle göras innan man kostade på 1,6 milj. kr på markundersökning av Krönsmon. Partsinlaga eller inte, ändå Vimmerbys väl och ve som är viktigast.

Med glädje kan konstateras att den åsikt och de tankar som tidningen haft i över ett år och innan planeringen av konstgräsplan nu har vunnit gehör.
Ibland är det tur att det finns tidningar som granskar, ifrågasätter och kommer med förslag antingen det gäller gå emot beslutad nedläggning av Stångådalsbanan, nästan 12.000 namn i namninsamling, gå emot försäljning till felaktiga köpare av Astrid Lindgrens Värld, start av aktietäckning för nära 5 milj. kr, gå emot att sälja Näs prästgård till privatperson, vilket främst företrädare för de fria marknadskrafterna förespråkade, o.s.v.
Beslutet blir bra för Vimmerbys invånare att sportaktiviteter finns där andra sportaktiviteter är, industrier finns där andra industrier är och bostäder finns med lätt åtkomst både till arbete och fritid.

Bengt Ingemarsson
Chefredaktör