Drömstart gav Växjö andra raka segern

Två mål på två minuter gav Växjö segern mot Kristianstad. Laget som gått tungt i damallsvenskan har nu två raka segrar.

Växjö tog andra raka segern när man vann hemma mot Kristianstad. Arkivbild.

Fotboll2020-09-26 17:22

Seger (mot nykomlingen Umeå) i senaste matchen och oavgjort mot Örebro omgången före, men dessförinnan fem raka förluster, Så ser Växjös facit ut den senaste tiden.

Men mot Kristianstad fortsatte man bygga på en ny, fin svit. Två snabba mål satte Växjö i en fin sits och man vann till slut med 2–1.

– Vi tog en trea senast och spelet har börjat sitta mer och mer. Vi har gått över till en fyrbackslinje och det har gjort att vi fått en bättre balans i laget. Vi har också blivit lite spetsigare. När målen sitter får man lite mer självförtroende, sade Växjös Nellie Karlsson till Sportbladet Play inför matchen.

Växjö tog ledningen redan i den femte minuten när Amanda Johnsson Haahr fick på en drömträff strax utanför straffområdet. Brett Maron i Kristianstadmålet hade inte en chans och nyförvärvet från Göteborg, Johnsson Haahr, satte sitt första mål denna säsong.

Det hann sedan inte ens gå två minuter innan Växjö utökade sin ledning. Ria Öling tog vara på en fin passning från Alexandra Jonasson och satte 2–0.

Då vaknade Kristianstad. Therese Åsland förvaltade en frisparksvariant väl och satte 1–2 med ett bestämt skott.

Men närmare än så kom inte Kristianstad och Växjö vann med 2–1. Vilket innebär att man nu spelat in 15 poäng och därmed befinner sig på säker mark.

– Vi kände att vi inte alls startade bra men fick ändå med oss två mål. Det är skönt att vi kan producera framåt även om vi inte spelar på topp. Det var jätteskönt att ta tre poäng, sade Växjöbacken Jennie Nordin till Aftonbladet efter matchen.