Hornföretag prisades för att ha klarat pandemin

Under fredagens Sommartorg presenterade Företagarna i Kinda och Ydre årets företagare. Utmärkelsen gick i år till ett företag i Horn som fått ställa om hela sin verksamhet.

Daniel Gustafsson (t.v), Gustav Svensson, Johan Schill och Morgan Westerling från Expose interiör - årets företag i Kinda/Ydre.

Daniel Gustafsson (t.v), Gustav Svensson, Johan Schill och Morgan Westerling från Expose interiör - årets företag i Kinda/Ydre.

Foto: Fredrik Palmqvist

Kinda2021-07-23 17:00

– Det är en ära, säger Morgan Westerling som tar emot priset tillsammans med sin personal, Morgan Westerling driver företaget Expose Interiör AB i Horn.

Motiveringen till varför företaget fick priset är att det "trots pandemin har hållit hög kvalité och haft en stark drivkraft". 

Expose Interiör AB har inte behövt varsla någon personal eller förlorat sin omsättning.

Hur känns det? 

– Det känns jättebra. Det är en ära att få priset. Vi har gjort en stor omställning och lyckats med det, Det var extra roligt att få utmärkelsen i år, säger Morgan Westerling, som erkänner att han blev väldigt förvånad när han fick reda på att de skulle få priset.

– Det var överraskande att få det efter det här tuffa året. Men istället för att bryta ihop tog vi tag i det. Jag ser på framtiden med stor tillförsikt.

Tomas Janzén, som är ordförande för Företagarna i Kinda och Ydre, säger att det har varit en utmaning att hitta vinnaren.

Även Nyföretagarcentrum var på plats för att ge ut priset till årets nyföretagare. 

Det priset gick till Isa Hedell och Joakim Zeijlon som driver Quod Svets & Smide AB i Håkanstorp utanför Rimforsa. 

Trots att deras företag är nystartat har de en personalstyrka på tio personer, varav två är kvinnor, i en annars väldigt mansdominerad bransch. Medelåldern i företaget är 23 år.

– Det är så kul att vi uppmärksammats. Jag skulle vilja tacka de som har hjälpt oss. Vi är taggade på framtiden, säger pristagarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!