Kaféet stänger: "Jag har inte samma energi längre"

Om det inte dyker upp en köpare kommer Rimforsakaféet Bagarboden att stängas under våren. "Ja, nu har jag bestämt mig", berättar ägaren Eva Johansson.

Bagarboden i Rimforsa kan komma att stängas efter påsk. "Om vi inte hittar en köpare", säger den nuvarande ägaren Eva Johansson.

Bagarboden i Rimforsa kan komma att stängas efter påsk. "Om vi inte hittar en köpare", säger den nuvarande ägaren Eva Johansson.

Foto: Carl Holmqvist

Rimforsa2021-02-10 14:50

År 2005 öppnades portarna till kaféet på Kalmarvägen. Då var det Tomas Eskilsson som drev verksamheten. Sedan dess har flera personer axlat ansvaret och för fyra år sedan tog Eva Johansson över taktpinnen. Efter ett tufft pandemiår väljer hon nu att avveckla, eller eventuellt sälja, kaféverksamheten. Två heltidsanställda är uppsagda.

– Jo, försäljningen har sjunkit under pandemin, men vi har ändå klarat oss relativt bra. Det här beslutet beror på en mängd olika faktorer och man kan väl säga att jag inte har samma energi eller ork längre, berättar Johansson.

Så det beror inte på en minskad försäljning?

– Nej, kaféet går runt som det är nu, men samtidigt arrangeras det ju inga större kalas eller tillställningar. Det är nog där det har märkts av mest. Det är ingen som beställer tårtor för större sällskap.

undefined
Eva Johansson utsågs till årets nyföretagare i kommunen år 2019.

År 2019 blev Eva Johansson utsedd till årets nyföretagare i Kinda. Ett pris som delas ut av Nyföretagarcentrum.

Hur känns det att lämna kaféet?

– Det känns ändå bra att ha bestämt sig och att folk får reda på det även om en del är smått bedrövade och undrar hur det ska gå för kaféet. Det är en viktig mötesplats på orten.

Ännu har hon inte bestämt vad hon ska ta sig an för utmaning framöver. Kaféet driver hon till någon gång efter påsk.

– Det har varit tidiga morgnar och sena kvällar, sex dagar i veckan, men de här fyra åren har betytt mycket för mig. Jag har lärt mig massor – inte minst om att driva företag, avslutar Eva Johansson.

undefined
"Man kan väl säga att jag inte har samma energi eller ork längre", säger Eva Johansson om beslutet att avveckla verksamheten och ta sig an nya utmaningar.
Karta: Café Bagarboden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!