Klart: De tar över Kisa Wärdshus – "Jätteglada"

Från och med årsskiftet tar Landets Goda Specerihandel över driften av Kisa Wärdshus. "Det ska bli väldigt roligt", säger Charlotte Rydström.

Charlotte Rydström på Landets Goda berättar om planerna för wärdshuset.

Charlotte Rydström på Landets Goda berättar om planerna för wärdshuset.

Foto: Kollage: Fredrik Palmqvist

Kisa2021-11-30 13:47

Bolaget bakom specerihandeln tar över arrendekontraktet på värdshuset och utökar sin verksamhet med hotell, konferens, café och catering. Idén väcktes i samband med att beskedet kom om att byggnaden Dalkulla, där deras verksamhet finns i dag, skulle säljas.

– Då ställs man inför fakta. Nu är det ganska precis några veckor sedan man ändrade beslutet till att det inte skulle säljas. En sådan kort framförhållning kan inte en företagare ha, säger Charlotte Rydström, som är ansvarig för butik, kök och catering på Landets Goda Specerihandel.

I samband med den nya inriktningen på verksamheten byter bolaget namn till Landets Goda.

Ambitionen är enligt Charlotte Rydström att de på något vis ska kunna fortsätta att bedriva verksamhet i den gamla lokalen, samtidigt som de driver värdshuset. Men när det gäller de planerna är det ännu inte klart hur det blir.

Nu har de främst siktet inställt på den nya verksamheten i värdshuset.

– Vi är jätteglada och tycker att det här ska bli spännande och kul, säger Charlotte Rydström.

Hur ser ni på att ta över en hotellverksamhet under pandemin?

– Det är Inget stort hotell och det har utnyttjats under hela pandemin, säger hon.

Samtidigt betonar hon att det kommer att bli en helhetslösning.

undefined
Kisa Wärdshus

Enligt Charlotte Rydström kommer verksamheten på värdshuset att ge en ökad stabilitet till deras företag. Det genomgående temat kommer enligt henne även i fortsättningen vara det småskaliga mathantverket.

– Vi kommer att ha konferenslokaler och möjlighet till att anordna bröllop och större middagar, säger Charlotte Rydström.

En annan tanke är att anordna temakvällar med mat föreläsningar och vinprovning. Däremot finns inga planer på att ha en restaurang.

– Däremot har vi ett café. Vi vill att de som kommer till oss ska kunna få en macka eller kaka. Vi vill skapa en mötesplats där människor kan komma och prata om mat och annat, säger hon och fortsätter:

– Det är väl det som är så spännande med maten. Det är något som förenar alla grupper i samhället.

Förutom hotell kommer de även att driva butik i värdshuset. Enligt Charlotte Rydström kommer flytten att innebära ökade möjligheter till arbete med catering mot i dag. Enligt henne kommer puben även i fortsättningen att hyra in sig på bottenvåningen.

Specerihandeln i de nuvarande lokalerna stänger 31 december. Efter årsskiftet öppnar butiken i värdshuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!