Greps av polis i Kisa: "Misstankarna kvarstår"

Tre män greps i söndags kväll vid ett industriområde i Kisa – misstänkta för stöld. Nu har trion släppts på fri fot i brist på bevis.

Kisa2021-10-27 13:30

Ludwig Mårtensson, åklagare och förundersökningsledare, berättar mer:

– Efter gripandet anhölls männen och sedan dess har förhör hållits och utredningsåtgärderna har fortsatt. Polisen har försökt att koppla det misstänkta stöldgodset, som hittades i männens skåpbil, till tidigare polisanmälningar och målsägare. Det har inte lyckats och därför hävdes anhållandet under tisdagen. Det fanns inte tillräckliga skäl för att hålla dem frihetsberövade.

Det var på söndagskvällen som polisen fick samtal om att en skåpbil stod parkerad vid ett industriområde i Kisa. Registreringsnumret kunde återfinnas i polisens register över stöldärenden. Skåpbilen stoppades sedan av polispatrull på Ydrevägen i Kisa och de tre männen, som är i 35-, 45-, och 60-årsåldern och samtliga med utländsk nationalitet, greps.

– Vi har inte kunnat styrka att föremålen som påträffades i bilen är stöldgods men misstankarna mot männen kvarstår och utredningen går formellt sett vidare. Jag kan tyvärr inte säga så mycket om fortsättningen då såna här utredningar normalt sett är polisledda, förklarar Ludwig Mårtensson.

Vad påträffades i skåpbilen?

– Jag vill inte gå in på det i detalj då förundersökningen fortfarande pågår, men det var bland annat kopparkabel, svarar Mårtensson.

Initiala uppgifter tydde också på att fälgar tillhörde det misstänkta stöldgodset.

– Misstankarna kvarstår och beslut gällande frihetsberövande kan komma att omprövas under utredningens gång, förklarar Mårtensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!