Nu börjar det dra ihop sig – snart öppnar nya Willys

Nu börjar det dra ihop sig. 10 februari öppnar nya Willysbutiken i Hultsfred. Bygget är inne på sluttampen, till och med skyltarna är uppe.

10 februari öppnar den nya Willysbutiken i Hultsfred, och blir därmed först ut på handelsområdet. Men även de övriga butikerna är inne på slutspurten. Björn Gustavsson, butikschef på Willys, ser fram mot flytten.

10 februari öppnar den nya Willysbutiken i Hultsfred, och blir därmed först ut på handelsområdet. Men även de övriga butikerna är inne på slutspurten. Björn Gustavsson, butikschef på Willys, ser fram mot flytten.

Foto: Olof Carlson/Charlotte Madestam

Hultsfred2022-01-19 18:00

– Då kommer vi att öppna en helt ny butik, säger butikschefen Björn Gustavsson, som inte är speciellt orolig inför flytten tvärs över gatan.

– Det kommer att bli helt nytt, med helt nya varor i hyllorna, säger han. Det är inte mycket vi behöver packa med oss härifrån. 

Det nuvarande innehållet kommer att packas ner och köras ut till andra butiker, berättar Björn Gustavsson.

– För är det nytt, ska det vara nytt.

Han ser fram mot flytten, som nu bara är ett par veckor bort. Framförallt eftersom den nya butiken blir betydligt större än den gamla och det blir mer svängrum.

– Vi behöver mer utrymme, eftersom vi kommer att starta nya verksamheter. Som till exempel avhämtning av beställda matkassar och näthandel. Det har vi inte plats för nu. 

I samband med flytten kommer Willys också att utöka personalen, en handfull nya arbetstillfällen kommer det att bli i butiken.

Willys fick nycklarna till den nya butiken för några veckor sedan, och arbetet med att bygga upp butiken invändigt är i full gång. Ja, även utvändigt är mycket gjort. Till och med att skyltarna är på plats. Likaså är parkeringsplatsen och tillfartsvägarna nästan klara, även om stängslen fortfarande är kvar.

– Vi hade nog lite tur där, säger Johan Erlandsson, vd på fastighetsbolaget Famera, som bygger handelsområdet Knekten. 

– Vi hann precis lägga på asfalten på parkeringsplatsen innan det senaste snövädret kom.

Vägen in till nya Willysbutiken och Batteriet är i princip klar, det är bara gatubelysningen kvar att montera.

– Vi kommer att öppna vägen in, samtidigt som varuhuset öppnar, säger Simon Råsbacken på ÖSK. Det är ju ett arbetsområde för tillfället och vi vill inte ha in för mycket obehörig trafik just nu.

undefined
10 februari öppnar den nya Willysbutiken i Hultsfred, och blir därmed först ut på handelsområdet. Men även de övriga butikerna är inne på slutspurten. Björn Gustavsson, butikschef på Willys, ser fram mot flytten.

Lokalerna för Byggmax och Dollarstore är också på gång att bli klara och om några veckor (16 februari) är det meningen att nycklarna ska lämnas över, så att inflyttningen kan komma igång.

Samtidigt fortsätter byggnadsarbetet på handelsområdet. På flera fronter. Huset som ska innehålla Nordic Wellness, med gym, padelhall och annat har precis kommit igång. Nu i veckan börjar man med att resa stommen. Och på andra sidan Nytorpsvägen har Vimmerbyföretagaren Nitin Blom kommit igång med byggandet av sin biltvättanläggning. Ett arbete som blivit något försenat av snö och vinter.

Dessutom har det börjat röra på sig ordentligt på Kvarteret Batteriet, närmsta granne med handelsområdet.

– Första tomten är såld, Ancott fastigheter har köpt 11 500 kvadratmeter och planerar att bygga ett industrihotell liknande det han tidigare byggt på Krönsmon i Vimmerby och i Västervik, säger Lars Gjörloff, utvecklingschef på Hultsfreds kommun. Han har sagt till mig att bygget ska börja så snart snön går bort.

undefined
Kvarteret Batteriet är på 94 000 kvadratmeter. Så det finns gott om plats att bygga på.

11 500 kvadratmeter är stort, men det är ändå bara en liten del av gamla Vartatomten, som är på 94 000 kvadratmeter. En del går bort, för vägar och annat som måste till.

– Men det finns mycket mark kvar, säger Gjörloff, och vi för intressanta dialoger på flera håll och jag hoppas det ska ge resultat så småningom. Jag kan också berätta att upphandlingen av infrastrukturen på området pågår för fullt. Det handlar om gator, vatten, avlopp och annat.

– Den här byggnationen med både handelsområde och Batteriet är unik för Hultsfred. Det är otroligt positivt och jag hoppas verkligen att de här satsningarna ska smitta av sig på andra, säger Lars Gjörloff.

Knekten och Batteriet

Handelsområdet Knekten och kvarteret Batteriet är närmsta grannar och här pågår intensiv verksamhet just nu.

Först ut att etablera sig på handelsområdet är Willys, som öppnar 10 februari. Sedan kommer både Dollarstore och Byggmax att öppna under våren. 

På Kvarteret Batteriet, gamla Vartaområdet, byggs industrihotell, och det finns diskussioner med flera intressenter.

För att klara den här nysatsningen måste vatten och avloppsledningar bytas ut och ett större projekt startar i vår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!