Duo misstänks för stölder – en person gripen

Ibland går det fort! Gällande de stölder i två butikslokaler på Sevedegatan i Vimmerby, natten mellan söndag och måndag, har en person gripits och ytterligare en är misstänkt.

En man i 20-årsåldern har gripits och ytterligare en kvinna i samma ålder är misstänkt och ska höras i ärendet gällande stölderna.

En man i 20-årsåldern har gripits och ytterligare en kvinna i samma ålder är misstänkt och ska höras i ärendet gällande stölderna.

Foto: Adam Wrafter

Vimmerby2022-01-19 09:24

Under tisdagen rapporterade Vimmerby Tidning om att Hammargrens Ur & Optik samt frisörsalongen Välkommen Hair på Sevedegatan haft besök av tjuvar. Enligt uppgifter från Ulf Gollungberg, vid polisen i Västervik, så ska också klädbutiken Home of Brands drabbats. Där försvann det kläder för ett okänt värde.

Under tisdagen så greps och senare anhölls en man i 20-årsåldern, misstänkt för stölderna. Han ska ha erkänt brotten. Polisen gjorde också husrannsakan och hittade stöldgods i mannens bostad, samt verktyg som troligtvis använts för att ta sig in i lokalerna. 

– Han sitter anhållen och arbetet med utredningen fortsätter. Senast tredje dygnet måste man bestämma sig för om man ska begära den anhållna personen häktad eller om han ska försättas på fri fot, säger Gollungberg. 

Utöver mannen som anhållits är en kvinna i samma ålder misstänkt och ska höras i ärendet. Duon misstänks också ha varit inne på Stadshotellet, det ärendet rubriceras som olaga intrång och skadegörelse. 

– Bra jobbat av områdespoliserna så vi kunde få stopp på det här, säger Ulf Gollungberg. 

Åsa Vågesjö som driver frisörsalongen Välkommen Hair var en av de som drabbades av den misstänkta duons stöldturné. Hon berättade för Vimmerby Tidning på tisdagen om sina tankar om det inträffade. 

– Det känns naturligtvis inte bra. Framför allt känns det onödigt, det finns knappt någonting att ta i en frisörsalong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om