Bil körde genom staket och in i trädgård

Under natten mot fredag kraschade en bil in i en husägares trädgård. Föraren smet och polisen misstänker nu en ung man.

Bilen plöjde genom staletet och stoppades av ett antal stenar som låg runt ett plommonträd i trädgården.

Bilen plöjde genom staletet och stoppades av ett antal stenar som låg runt ett plommonträd i trädgården.

Foto: Johannes Widergren

Gullringen2021-07-23 02:36

Klockan 01.35 larmades räddningstjänsten till Storgatan där en personbil kört genom ett staket och in i en trädgård. Ingen person ska ha skadats och föraren lämnade bilen igång med nyckeln i och avvek från platsen innan polisen hann fram.

– Bilen var inte jätteskadad men det hade rykt om den och det var oklart om det blivit några bränsleutsläpp. Vi åkte dit för att försäkra oss om att det inte brann och sedan lämnade vi över till polisen, säger Ola Ståhlgren, räddningschef i beredskap.

Amira Jonasdotter bor på tomten där bilen kraschade in och när Vimmerby Tidning pratar med henne säger hon att hon är chockad och trött men att hon inte vaknade av smällen trots att bilen verkar ha kommit med hög fart.

– Jag hade öppet fönster mot gatan men sov som en stock. Jag vaknade vid kvart över tre av att en polis stod och knackade på rutan. Jag missade hela cirkusen med blåljus och blev jätterädd när en svartklädd man knackade på mitt i natten, säger hon.

Husägaren berättar också att hennes trädgård, som tidigare varit visningsträdgård, är nästan 2000 kvadratmeter stor. Där finns över 1000 olika växtarter och flera stora träd som hon tror bidrog till att dämpa smällen.

– Det var väldigt långa bromsspår på Storgatan men de ledde rakt in i trädgården och visade inga tecken på att föraren försökt svänga.

Det som tog stryk i kraschen var staketet, häcken och ett antal prydnadsväxter innan bilen till sist stoppades av stenar som var lagda runt ett plommonträd. Amira Jonasdotter berättar att hon varit vaken ända sedan hon blev väckt av polisen.

– Jag fick hjärtklappning och har varit helt skakis. Det blev en konstig natt, säger hon.

Grannen på andra sidan gatan vaknade av ljudet från kraschen och var den som ringde larmade.

– Jag trodde först att det handlade om en mindre krock mellan två bilar som kört iväg. Sen hörde jag fler ljud och tittade ut och såg bilen stå i trädgården med lyset på. Jag gick ut och träffade då på två norska jägare som sa att de sett någon springa från bilen. Då ringde jag 112 och sen var det fullt pådrag här en bra stund. Man blir chockad, säger grannen. 

Bilen forslades bort på morgonen. Enligt Susanne Hafström vid polisen i Västervik är en man i 20-årsåldern som är hemmahörande i Kinda kommun misstänkt för brottet. Mannen har inte frihetsberövats. Bilens ägare misstänks inte för brott.

Föraren smet från platsen och enligt polisen är en man i 20-årsåldern misstänkt för brottet. Bilens registrerade ägare misstänks inte för brott.
Föraren smet från platsen och enligt polisen är en man i 20-årsåldern misstänkt för brottet. Bilens registrerade ägare misstänks inte för brott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!