Vaccineringen går som planerat

Vaccineringen rullar på i Kinda. I slutet av mars hoppas kommunen vara klara med den andra dosen till personer i fas 1.

Kommunen hoppas vara klar med vaccineringen av personer i fas 1 i slutet av mars.

Kommunen hoppas vara klar med vaccineringen av personer i fas 1 i slutet av mars.

Foto: Pressbild

Kinda kommun2021-03-01 17:00

Vårdpersonal har de senaste veckorna varit på olika platser i kommunen och gett en första dos vaccin till brukare med hemtjänst och/eller hemsjukvård. Vaccineringen har skett i Kisa, Horn och Rimforsa.

– Generellt går vaccineringen enligt plan. Nu har vi bedömt att de personer i målgruppen som använder sig av hemtjänst och hemsjukvård kan ta sig till vårdcentralen, alternativt inte kan ta sig alls och då kommer vi att åka hem till dem. Förra veckan gav vi tolv doser på plats i enskilda hem, säger Eva Hulth, äldreomsorgschef i Kinda kommun.

När planeras andra dosen?

– Vi ska gå på dos 2 till Horn och Rimforsa tre veckor efter första dos. Så om tre, fyra veckor kommer de svagaste grupperna ha fått vaccin.

Även 100 av kommunens medarbetare inom hemtjänst, hemsjukvård och särskilda boenden inom äldreomsorgen vaccinerades med första dosen i förra veckan. Tidigare har viss personal hunnit få både en första och andra dos. Personalen har vaccinerats med antingen Pfizers vaccin eller Astra Zenecas. 

– Vi jobbar på här och vaccinerar målgruppen 85+ den här veckan innan vi går framåt med nästa fas. Den här veckan är det bara Pfizers vaccin som delas ut, säger Susanne Karlsson, vårdenhetschef på Kisa vårdcentral.

I slutet av januari fick Kinda kommun endast 18 doser vaccin trots att det planerats för över 80. Men sedan dess har doserna levererats som de ska.

– Det går som planerat. Det är ju tillgången på vaccin som styr det hela, säger Susanne Karlsson.

Karta: Vårdcentralen Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!