Tredje försöket: Nu ska Hotell Dacke säljas på auktion

Jorma Isomettä har betalat av på sin skuld till Kronofogden. Men – inte tillräckligt för att auktionen ska ställas in, utan nu tycks det bli tredje gången gillt.

För tredje gången gör Kronofogden ett försök att sälja Hotell Dacke. Ägaren har betalat av lite på sina skulder, men allt behövs för att auktionen ska ställas in, uppger kronoinspektör Daniel Gynnerfelt.

För tredje gången gör Kronofogden ett försök att sälja Hotell Dacke. Ägaren har betalat av lite på sina skulder, men allt behövs för att auktionen ska ställas in, uppger kronoinspektör Daniel Gynnerfelt.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2021-10-25 14:40

Visningen genomförs under tisdagen den 26 oktober. Auktionen är inbokad nästa vecka, 3 november.

– Men, den kan bli inställd på nytt, ända fram till auktionstillfället om skulden betalas, säger kronoinspektör Daniel Gynnerfelt.

Det här betyder att det är tredje gången Kronofogden planerar en försäljning av fastigheten. Förra gången ställdes den in med kort varsel, när det visade sig finnas fler hyresgäster i huset, som Kronofogden inte kände till. Nu ska alla papper vara i ordning, enligt Gynnerfelt.

11 sällskap om 19 personer har anmält sig till visningen. Betydligt bättre än första gången, då det bara var ett fåtal, sämre än andra då över 30 personer anmält sig.

Marknadsvärdet på fastigheten bedöms vara detsamma, det vill säga 1,5 miljoner kronor och taxeringsvärdet är satt till 1,76 miljoner kronor. 

Vad tror du om förutsättningarna att sälja fastigheten?

– Det är ju ändå ett visst intresse, men jag har lärt mig att antalet anmälda till visningen inte säger så mycket. Värdet är uppskattat av en värderingsman, men det betyder inte att någon vill betala det.

I augusti uppgav ägaren till Vimmerby Tidning att han skulle betala skulden, till följd av en bra sommar. Enligt Gynnerfelt gjordes en inbetalning i september.

Men inte tillräckligt för att avbryta försäljningen?

– Nej, absolut inte. Inte i närheten. I dag uppgår den totala skulden till 602 200 kronor.

Vi har sökt ägaren Jorma Isomettä som avstår ifrån att kommentera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!