Bil körde in i stenmur: En person förd till sjukhus

Vid 17-tiden inkom ett larm om en singelolycka på Gränsgatan i Hultsfred. Olyckan ska ha skett efter att en polisbil prejat bilen efter en biljakt, då föraren inte stannade på polisens signal.

Biljakten startade på riksväg 34 och slutade i en stenmur på Gränsgatan, då bilen prejades av en polisbil.

Biljakten startade på riksväg 34 och slutade i en stenmur på Gränsgatan, då bilen prejades av en polisbil.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-06-01 17:06

Enligt ett pressmeddelande på Polisens hemsida så skulle en polispatrull stoppa en personbil för kontroll på riksväg 34 utanför Hultsfred. Föraren av personbilen stannade inte på polisens signal, utan ökade istället hastigheten. Polispatrullen följde efter bilen som fortsatte på riksvägen och sedan in i Hultsfred. På Gränsgatan så prejades personbilen av en polisbil, vilket ska ha lett till att bilen kolliderade. 

Andreas Enberg, räddningschef i beredskap, berättade vid 17.30 att man var på platsen för olyckan tillsammans med polisen.

– Det är en bil som står i en stenmur, vad som har hänt är lite oklart.

Enligt Polisens uppdatering vid 18-tiden så har föraren av bilen, en man i 20-årsåldern förts till sjukhus. Passageraren i bilen ska ha varit en minderårig pojke som skjutsats hem till sina vårdnadshavare av polis. Passageraren är inte misstänkt för brott.

Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, samt brott mot knivlagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!