Coop i centrum bygger om – "Blir en nystart"

Redan i nästa vecka drar projektet igång – då ska matbutiken Coop på gågatan i Hultsfred byggas om. Och målet är att det ska bli en nystart för butiken.

Ellen Svensson, butikschef på Coop i Hultsfred hoppas och tror mycket på den planerade ombyggnaden som startar i nästa vecka. "Det blir en nystart" säger hon.

Ellen Svensson, butikschef på Coop i Hultsfred hoppas och tror mycket på den planerade ombyggnaden som startar i nästa vecka. "Det blir en nystart" säger hon.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-02-25 18:00

På torsdagen blev det klart, beslutet om att minska butiksytan genom att sätta upp en mellanvägg som kapar bort hörnet närmast Tors plan. En yta i butiken som i dag inte används så mycket.

Genom att dela av den nuvarande lokalen med en vägg, minskas den aktiva ytan ganska rejält. Utrymmet som blir över kommer Coop dock att ha kvar tills vidare.

– Beslutet är klart, säger Ellen Svensson, nybliven butikschef, men jag vet ännu inte så mycket om hur det kommer att bli.

Redan nästa vecka kommer ombyggnaden att dra igång. Under byggtiden kommer man att hålla öppet som vanligt.

– Det ska gå bra, vi anlitar en firma som är proffs på att bygga om butiker. De vet hur man gör för att det inte ska uppstå problem, säger Ellen Svensson.

Butiken har länge brottats med lönsamhetsproblem, och den här åtgärden har legat i pipeline ganska länge vid det här laget. Syftet är att minska ytan och göra butiken mer attraktiv.

– Vi vill ha en bättre fyllnadsgrad i butiken, säger hon, för att få kunderna att hitta tillbaka till butiken.

Två veckor är den beräknade byggtiden och vecka 11 planerar butikschefen för en nystart. Ellen Svensson planerar för nyinvigningsfesten.

– Det kommer att bli en nytändning för butiken, säger hon.

– Som det varit nu ett tag har det sett ganska tråkigt ut i butiken, det här hörnet som vi tar bort har inte funkat. Det har bara känts tomt. Det har många kunder sagt och vi har tagit till oss av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!