Efter otrevligt besök: Vill varna för bedrägeri

Vd Peter Petersson vid Stockhorvan Trä och Pellets vill varna för det här gänget. De trängde sig in på företaget i fredags.

Vd Peter Petersson berättar om det otrevliga besöket som var nära att kosta företaget 70 000 kronor.

Vd Peter Petersson berättar om det otrevliga besöket som var nära att kosta företaget 70 000 kronor.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-06-01 11:01

De mer eller mindre krävde att få åtgärda företagets verktyg, med bland annat en koboltbehandling. Och ett nej, hur kraftfullt det än var accepterades inte.

– De prisade den här behandlingen i alla tonarter, säger Peter Petersson, de var mycket påstridiga. Samtidigt som de berättade att de hade ett företag i Kalmar med 24 anställda. Det blev en ganska otrevlig stämning i fabriken under besöket.

Han berättar att de dessutom såg till att gå runt i fabriken och samla ihop verktyg som de ansåg vara lämpliga för sin behandling.

När de sedan fått ihop en samling med stora borr till pelarborrmaskinen, knivar till spånkvarnen och en del annat, körde de från platsen.

– Dagen därpå var de tillbaka med en faktura på 70 000 kronor, säger Peter Petersson. Det ville vi förstås inte betala, så det blev en hetsig diskussion där det sänktes till 17 000. Men det ville vi heller inte betala.

– Jag krävde att få se verktygen först innan betalningen, säger Peter Petersson, men det fick jag inte.

– Då sa de att vi skulle få höra av deras advokat, sedan satte de sig i bilen och körde iväg.

Händelser av det här slaget inträffar med jämna mellanrum och återkommer årligen, en riktig klassiker på sitt sätt. Enligt vad Peter Petersson fått fram är det flera företag i trakten som drabbats den senaste tiden. Nu vill han varna andra för att gå på det här knepet.

Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn har tagit emot en anmälan om händelsen, besökarna misstänks för olovligt förfogande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!