Carl-Wiktor Svensson vill engagera sig i annat parti

Avhoppande moderaten Carl-Wiktor Svensson har tillfrågats att gå med i Sverigedemokraterna. Han säger sig ha stor respekt för deras partiprogram – men sneglar mer på KD.

I egenskap av "Glesbygdsmoderat" tog Carl-Wiktor Svensson strid för att uteblivna vårdbesök inte skulle subventioneras. Nu har ex-moderaten landat i att han redan nu vill representera ett annat parti.

I egenskap av "Glesbygdsmoderat" tog Carl-Wiktor Svensson strid för att uteblivna vårdbesök inte skulle subventioneras. Nu har ex-moderaten landat i att han redan nu vill representera ett annat parti.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2021-10-27 14:30

På onsdagen gick tidigare moderaten och före detta Mörlundabon Carl-Wiktor Svensson ut med att han landat i att han redan nu vill representera ett annat parti.

"Det är slut på Glesbygdsmoderaten, men inte på mitt politiska intresse och engagemang", skriver han i ett pressmeddelande.

"Jag känner en stark pliktkänsla, inte minst utifrån ett demokratiskt perspektiv och de 761 väljare som gav mig deras personliga förtroende 2018", tillägger han.

Carl-Wiktor Svensson har tidigare tillfrågats att bli medlem i Sverigedemokraterna, men avböjt. Även om han säger sig ha stor respekt för delar av deras partiprogram samt Jimmie Åkesson som partiföreträdare.

"Jag tycker vad jag tycker och känner att jag kan stå för det inom KD, och även om jag inte håller med dem om precis allt, så får man försöka komma ihåg att jag inte heller höll med Moderaterna om allt och att man bäst förändrar detta genom envist engagemang och övertygelse. Den envisheten och övertygelsen har ingen ruckat på", skriver han i pressmeddelandet.

Svensson säger sig ha full respekt för att de som följt honom på sociala medier kanske väljer att lämna honom nu.

"Jag uppmanar er att läsa KD:s partiprogram, i synnerhet delen om landsbygd, som fortfarande utvecklas, och som kommer vara en prioriterad fråga i deras valrörelse".

I övrigt säger han sig nu behöva fokusera på barnen några dagar.

– Det har varit jäkligt jobbigt det här – men jag ser positivt på framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om