Fastighetsägaren om planerna efter att Willys lämnar

Ägaren av "Willyshuset" påbörjar nu arbetet med att få fastigheten uthyrd. "Vi ser möjligheter att bygga ut om behovet finns", säger Jan Björk, VD Trophi Fastighets AB.

Fastighetsägaren Trophi Fastighets AB påbörjar nu arbetet med att försöka hitta en ny hyresgäst efter Willys, vars plan är att den nya butiken ska stå inflyttningsklar våren 2022.

Fastighetsägaren Trophi Fastighets AB påbörjar nu arbetet med att försöka hitta en ny hyresgäst efter Willys, vars plan är att den nya butiken ska stå inflyttningsklar våren 2022.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-02-21 16:00

Det är en fråga på mångas läppar, vad som ska hända med fastigheten när Willys lämnar för att istället öppna i en ny, större butik på nya handelsområdet på andra sidan vägen.

Fastigheten ägs av Trophi Fastighets AB med fastigheter spridda över hela Sverige och även i Finland.

– Det här är dock bolagets enda fastighet i Hultsfred, vi har ägt den i ungefär åtta år, säger Jan Björk och tillägger:

– Det är såklart tråkigt att Willys väljer att flytta, vi har haft en bra relation men deras koncept för verksamheten kräver nu andra förutsättningar. 

Hur ser ni på möjligheten att hitta en ny hyresgäst?

– Vi ska nu påbörja uthyrningsarbetet för de cirka 2 300 kvadratmeter som Willys lämnar. Om det skulle visa sig finnas ett behov, så finns möjlighet att bygga ut fastigheten och parkeringen.

Vad ser du för potentiell hyresgäst?

– Lokalen lämpar sig bra för livsmedel. För oss är det förstås också intressant med även annan verksamhet som kompletterar det som finns i området eller erbjuder service till omkringboende.

Lars Gjörloff, utvecklingschef på Hultsfreds kommun, säger så här om saken:

– Lokalen får ett intressant läge bredvid nya Willysbutiken och förhoppningsvis kan Famera Fastigheter locka dit fler etableringar, till nya handelsområdet. Detaljplanen har dessutom ändrats och utfarten från Nytorpsvägen ska stängas och flyttas. Så finns behovet kan det lediga vägområdet köpas och parkeringen byggas ut, det finns goda förbättringsmöjligheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!