Här är nästa pusselbit i Dackarnas lagbygge

Jacob Thorssell, Frederik Jakobsen, Rasmus Jensen – och nu Kevin Wölbert. Dackarna har fyllt på truppen med en spännande förare.

Kevin Wölbert från Tyskland är klar för Dackarna. Den nyheten släppte klubben under tisdagen.

Kevin Wölbert från Tyskland är klar för Dackarna. Den nyheten släppte klubben under tisdagen.

Foto: Simon Hastegård

Speedway2020-11-24 12:02

Den 31-årige tysken skulle ha kört i Dackarna redan i år. Så blev det inte – på grund av coronapandemin. Nu tar han plats i truppen igen.

– 2020 var den värsta säsongen och upplevelsen för oss alla. För egen del tappade jag lite sponsorer och det var osäkert hur säsongen skulle kunna genomföras i de olika länderna. Därför kunde jag inte uppfylla mina åtaganden gentemot Dackarna. Det var verkligen synd. Jag vill tacka Dackarna för att klubben förstod min situation och för mig var det ingen tvekan att skriva på ett nytt kontrakt nu, säger Kevin Wölbert i ett pressmeddelande. 

Han ser positivt på säsongen som kommer. 

– Vi har alla gjort våra lärdomar och kan hantera corona-situationen bättre. Jag hoppas att fansen kan komma tillbaka så fort som möjligt till arenorna i alla länder. För egen del har jag kontrakt med Poznan i Polen och med en klubb i den danska ligan.

2019 körde Kevin Wölbert ett antal matcher för Lejonen. 2018 gjorde han några matcher med Griparna i Allsvenskan, men i övrigt har han inte tävlat i det svenska seriesystemet. Han har blivit tysk mästare tre gånger (2008, 2011 och 2017). 

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg säger så här: 

– Kevin Wölbert blir fjärde föraren in i laget, en förare som jag hoppas mycket på 2021. Han kommer att bli en bra förare på plats 2 eller 4 i starten av säsongen, men kommer att utmana under säsongen om att bli heatledare i Dackarna. En kille med rutin och högklassigt maskinmaterial.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!