Här är nya ägarens förhoppning genom butikssatsningen

Jakop Ståhlgrens förhoppning är att hans satsning ska sporra andra att våga satsa i Virserum. Nu räknar han ner dagarna till Nya Järnboden återöppnar.

Den 1 mars återöppnar Nya Järnboden, som Jakop Ståhlgren räddade undan nedläggning. Carina Ärleskog har anställts som butiksansvarig.

Den 1 mars återöppnar Nya Järnboden, som Jakop Ståhlgren räddade undan nedläggning. Carina Ärleskog har anställts som butiksansvarig.

Foto: Privat

Virserum2021-02-25 21:00

Med bara två månaders mellanrum satsade Jakop Ståhlgren på att ta över två väl inarbetade företag på orten – först Bygg och Handel, som bytt namn till Virserums Järn- och Byggprodukter AB, sedan Nya Järnboden, som han räddade undan nedläggning.

Han ser tydliga vinster med att driva båda anläggningarna, som samlats i ett företag.

– Med två försäljningsställen kan jag ha ett bredare sortiment. Allt kring byggnation riktas till Bolist och det som hör till exempelvis garage, industri, fritid och husgeråd samlas i Nya Järnboden.

Kommer kunderna känna igen sig?

– Ja, det breda sortimentet känns igen, men jag har strukturerat upp det lite bättre, så kan jag förhoppningsvis bredda lite till, säger Jakop Ståhlgren.

Hur viktig skulle du säga att butiken är för orten?

– Den är lika viktig för mig, som för orten. Jätteviktig för centrum, Nya Järnboden har alltid funnits där. Min förhoppning är att det ska ge lite ringar på vattnet, så fler vågar satsa och att centrum kan bli en samlingsplats som det var förr.

Att vi är i en coronapandemi har inte avskräckt?

– Jag tror snarare det kan bidra till att trenden kan vända, så folk inte åker lika mycket till stora köpcentrum, utan handlar hemma.

På måndag öppnar Nya Järnboden på nytt med Carina Ärleskog som butiksansvarig.

– Min ambitionen är att vara på plats på båda ställena. Det får räcka med personal till en början, så jag får igång det bra och får ett stabilt ben att stå på. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!