Ingen julskyltning i år – men julmusiken ska ljuda

Jättetråkigt, men en självklarhet, att julskyltningen ställdes in i år, enligt Pär Kågefors som är näringslivsutvecklare i Hultsfreds kommun.

Julskyltningen uteblir i Hultsfred i år. Däremot kommer vissa butiker ha söndagsöppet, julgranen kommer tändas, och julmusiken kommer ljuda ur högtalarna.

Julskyltningen uteblir i Hultsfred i år. Däremot kommer vissa butiker ha söndagsöppet, julgranen kommer tändas, och julmusiken kommer ljuda ur högtalarna.

Foto: Gorm Kallestad/TT

Hultsfred2020-11-29 20:00

– När restriktionerna gick från 50 personer till åtta personer var det självklart att vi inte kunde dra igång någonting för att locka folk, och vi blev avrådda från polisen och länsstyrelsen gällande just julskyltningen. Före dess var det lite mindre arrangemang planerat, men de sakerna som vi brukar göra är ju till för att locka människor att komma, och det gick ju inte nu, säger Kågefors. 

Julskyltningarna har tidigare varit uppskattade och välbesökta. Kågefors uppskattar att så många som 1 000 personer kan ha besökt julskyltningen förra året. 

– Vi har satsat mycket på julskyltningarna för att locka folk till Hultsfred och vill att det ska röra sig mycket folk i stan. De två senaste åren har vi haft ganska stora satsningar, med tomte som barnen kan sitta i knät på och ge sina önskelistor till. Det har varit allsång och musik som spelar. Det har varit makerspace där man fått prova på ny teknik, biblioteket har varit öppet och haft ett speciellt barnrum, och det har varit skyltning från torget hela vägen ner längs gågatan. Nu är det ju nästan lite tvärtom, menar Pär Kågefors. 

Att den traditionsenliga julskyltningen ställdes in betydde dock inte att julkänslan uteblev. Vissa butiker hade ändå öppet på söndagen, och julbelysning och gran tändes.

– Och det kommer spelas musik i högtalarna nästan varje dag fram till jul, säger näringsutvecklare Pär Kågefors. 

Karta: Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om