Lojal-ikonen: "Måste försöka se positivt på det"

Spela vidare, eller lägga ner? Nyligen skrev vi om BK Bostons spelarbrist och osäkerhet inför 2021. Samma sak gäller SK Lojal. "Vi har ett liknande läge som inför förra säsongen", säger eldsjälen Björn Johnsson.

Björn Johnsson försöker se positivt på SK Lojals framtid.

Björn Johnsson försöker se positivt på SK Lojals framtid.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-12-01 20:30

Han gjorde sitt första år som spelare 1969. Sedan har Björn Johnsson med något undantag varit klubben trogen. Som spelare, ledare och allt-i-allo. 

– Jag har varit med länge. Man hoppas ju verkligen att vi klarar av det här och att vi får ihop ett lag till nästa säsong. Inte minst då Lojal fyller 80 år nästa år. 

Han berättar att laget nästan var nere för räkning inför 2020, men att de då lyckades reda upp det hela.

Hur är läget nu?

– Jag är en känslomänniska, men försöker vara optimistisk. Visst, det ser inte så bra ut just nu, men samtidigt har vi längre tid på oss att få ihop det sedan tiden för att anmäla lag till seriespel förlängts. Det är bra. Jag tycker också att vi har en bra stomme, med "Kacke" (Kastriot Jashari), Flamur Mullali, Aziz Atai och Viktor Gimolli. 

Hur många spelare har ni totalt i truppen?

– Som det ser ut nu så är det tio-elva spelare. Det är för lite. Förra säsongen gick vi runt med 16-17 spelare. 

Björn Johnsson säger att det är mycket tankar och funderingar. 

– Nu handlar det om att överleva. Jag och Viktor (Gimolli, tränare) ringer varandra ganska ofta. Vi ska göra allt vad vi kan för att köra vidare. Det såg som sagt mörkt ut förra året också. Det vore bra om vi kunde få in några spelare snart, så att trenden vänder. 

En lösning vore kanske att få till något typ av samarbete med BK Boston, som är i ett liknande läge som SK Lojal...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!