Loppisen i Hultarp såld till kollegor med ambitioner

Kajsa och Lars Wiklund har sålt sin loppis i Hultarp. I över fem år har köparen önskat få köpa fastigheten. Nu är ambitionerna stora.

Gick över förväntan. Lars och Kajsa Wiklund har sålt sin loppis i Hultarp. Nya ägare är två kollegor med stora ambitioner.

Gick över förväntan. Lars och Kajsa Wiklund har sålt sin loppis i Hultarp. Nya ägare är två kollegor med stora ambitioner.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2021-05-03 15:15

Kajsa och Lars Wiklund har drivit Virserums Möbellager i 30 år, med stor passion för gamla saker.

Men tidigare i år tog de beslutet, med ålderns rätt, att årets säsong får bli den sista och den 800 kvadratmeter stora fastigheten med inventarier och allt lades ut till försäljning.

– Intresset har varit enormt stort med närmare 200 000 klick på Hemnet och vår egen hemsida, säger Magnus Eek, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Vimmerby-Hultsfred, som fick ett bud snabbt.

Ny ägare är en man från Tyskland, som jobbar som dirigent och reser över hela världen. Han ska ha köpt Virserums Möbellager tillsammans med en kollega.

– Lars och Kajsa Wiklund vet vem mannen är, de har känt honom i många år eftersom han har ett sommarhus i Hultarp sedan drygt tio år, så de kände att det här var bästa tänkbara lösning. Det blev aldrig någon visning, utan köpet blev klart innan, säger Magnus Eek.

Kan du berätta något om nya ägarnas planer?

– Bara att de tänker driva det vidare och har för avsikt att utveckla, säger Magnus Eek.

– Köparen har sagt att han gått och väntat i över fem år på att få köpa fastigheten, så han är väldigt nöjd och säljarna också med både köparna och priset, som blev över förväntan.

Uppgörelsen är sådan att de nya ägarna tar över den 1 oktober, så Kajsa och Lars Wiklund kommer driva loppisen vidare som vanligt över sommaren.  Av tradition stänger de för vintern och då blir det ett naturligt övertagande för de nya ägarna.

Karta: Virserums Möbellager
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!