Mardrömsbeskedet: Klar för ny klubb – blev knäskadad

Allt var frid och fröjd. Han var klar för en klubb högre upp i seriesystemet. Då fastnade Jetmir Shehi med sitt högra knä i konstgräset, vred det och fick ont. I fredags kom beskedet: främre korsbandet var av. "Nu tänker jag bara framåt", säger han optimistiskt.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-12-01 18:01

Den tekniske bolltrollaren kan blicka tillbaka på ännu en stark säsong i SK Lojal. Som väntat uppmärksammades mittfältaren av klubbar högre upp. IFK Oskarshamn, nykomling i division fyra, fick napp. 

Men...istället för stenhård träning med sitt nya lag, väntar nu stenhård rehabträning på egen hand. 

– Det är olyckligt och trist förstås. Det hände för ett par veckor sedan på en träning i Oskarshamn. Jag visste inte exakt vad det för fel först, men så fick jag beskedet efter magnetröntgen i fredags. Korsbandet var av, säger Jetmir Shehi och fortsätter:

– Jag försöker se positivt på det. Det är bättre att det händer nu, när jag är 20 år, eller om det hade hänt när jag var 27 eller 30. Antingen kan man tycka det är jättetråkigt och grubbla, eller göra det bästa av situationen. Det är bara att kämpa på. Förhoppningsvis kan jag bli ännu starkare. 

Vad händer nu?

– Jag kör på med hård rehab nu, sen ska jag opereras om två veckor ungefär. Efter det väntar stenhård rehab igen.

När hoppas du vara tillbaka på fotbollsplanen?

– Det får helt enkelt ta den tid det tar. IFK har redan hjälpt mig massor. Om rehaben går bra så ser det jätteljust ut, men jag är förberedd på att det inte blir något spel för mig nästa säsong. 

Rehaben kommer han sköta i Hultsfred, men även i Oskarshamn. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!