Rättegången inledd: Drabbade Barbro vittnar till veckan

Rättegången mot de båda personer, som misstänks för grova bedrägerier med husbilar, har inletts. På tisdag kallas drabbade Barbro Neuman från Virserum.

Rättegången mot de två personer som åtalas för grova bedrägerier har inletts. Barbro Neuman från Virserum är en av målsägarna.

Rättegången mot de två personer som åtalas för grova bedrägerier har inletts. Barbro Neuman från Virserum är en av målsägarna.

Foto: Privat

Virserum2021-02-24 11:55

Det framgår av Växjö Tingsrätts huvudförhandlingsplan för den omfattande rättegången mot den man och kvinna som sitter häktade sedan i oktober respektive november.

Mannen åtalas för tio fall av grovt bedrägeri, kvinnan för åtta. Mannen misstänks därutöver för ett fall av bedrägeri av normalgraden och penningtvätt. 

Enligt brottsutredningen har nio drabbade husbilsägare och två bilägare förlorat sammanlagt över fem miljoner kronor i härvan som avslöjades i Lagan.

Enligt polisens förhörsprotokoll har mannen förklarat att han hade en skuld på 100 000 kronor till "några gossar", för knark han köpt av dem. Enligt den åtalade ska männen lovat stryka hans skuld mot att han stod på ett bolag som skulle sälja bland annat husbilar.

"Jag var väl inte riktigt med på att de skulle göra sådana här bedrägerier utan trodde att de skulle fuska med momsen", säger han i polisförhöret.

I polisförhör ska också kvinnan ha förklarat att hon jobbade som timvikarie inom vården, där det inte är så jättebra betalt och hon blev därför jätteglad när hon fick en säljartjänst på firman.

"Jag hade bara hand om kunderna som kom med sina objekt. Försäljningen vidare hade jag inte något med att göra. Utan objekten försvann. Chaufförer kom och hämtade dem", säger kvinnan i polisförhöret. Hon förnekar brott och säger sig ha varit blåögd.

Rättegången fortsätter på fredag och på tisdag kallas målsägaren Barbro Neuman till Tingsrätten i Växjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!