Nytt beslut på skolorna: "Var det enda rätta"

Distansundervisningen fortsätter på högstadieskolorna och gymnasiet även efter sportlovet. "Det var det enda beslutet att fatta."

Anna Källåker, rektor på Albäcksskolan, skjuter på den ursprungliga planen med att släppa in fler elever på skolan, en vecka framåt. "Vi litar på experternas rekommendation", säger hon.

Anna Källåker, rektor på Albäcksskolan, skjuter på den ursprungliga planen med att släppa in fler elever på skolan, en vecka framåt. "Vi litar på experternas rekommendation", säger hon.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2021-02-25 15:42

Det säger Anna Källåker, rektor på Albäcksskolan, som i likhet med Prolympia följer smittskyddsläkarens rekommendation och fortsätter med distansundervisning vecka nio.

Hur ser planen ut framåt?

– Vår förhoppning är att kunna ha niorna på plats varje vecka och sjuorna och åttorna växelvis varannan vecka från och med vecka tio.

Hur gör ni för att fånga upp de elever som säger sig må dåligt av distansundervisning?

– Vår elevhälsa jobbar aktiv med att söka kontakter med de elever som vi vet kanske inte mår så bra. Mentorerna har också en stor roll i att upptäcka och vara lyhörda för att kunna fånga upp de som mår dåligt. Samverkan med hemmet blir än viktigare, säger Anna Källåker.

Hur påverkas de av de snabba svängningarna, precis när de trodde sig få komma in på skolan, blir det nytt beslut?

– Det är lite så jag också känner, att mattan rycks bort under fötterna varje gång, men man har ju fått lära sig att det blir snabba förändringar. Det är tufft, men jag tycker det finns full förståelse för det hos alla.

Tina Bågenhammar är rektor på Prolympia.

– Vi har ingen smittspridning på skolan som det är nu, men det blir distansundervisning för alla i förebyggande syfte. Vi börjar så vecka nio, så får vi utvärdera hur läget ser ut efter det. Det gäller att vara flexibel.

Jämfört med innan sportlovet minskar gymnasiet elevantalet lite, från ett redan lågt antal.

– Vi tar in de elever som är riktigt i behov av att vara på skolan, säger rektor Elisabeth Kling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!