Phalén om sin nya stora passion: "Man blir fast"

Caroline Phalén är nästa i raden av lokala idrottsprofiler att ha fattat tycke för en ny sport. "Padeln är som en drog. Man blir fast", säger hon.

Caroline Phalén, knästående, tog hem helgens Americano i padel i Vimmerby.

Caroline Phalén, knästående, tog hem helgens Americano i padel i Vimmerby.

Foto: Privat

Padel2021-10-25 20:30

När det spelades Americanoturneringar på Padelfour i Vimmerby i helgen var det två idrottsprofiler från Hultsfred som tog hem de högsta herr- och damklasserna. Stefan Lind var än en gång starkast i sin klass och en annan känd fotbollsspelare från Hultsfred vann damklassen. Caroline Phalén har snöat in rejält på padel på sistone och var bäst i damklassen.

– Americano är en väldigt rolig spelform och det var jämnt in i det sista, men jag lyckades vinna med ett game till godo, säger Phalén som inte vill säga att hon sadlat om helt från fotboll till padel.

– Jag har verkligen fastnat för padel på sistone. Det är som ett beroende. Man blir helt fast. Sedan är det kul att sporten passar så pass bra för sådana som mig som börjar komma upp lite i åren och att det funkar att spela med de flesta oavsett nivå.

Hon spelade fotboll i HFK den gångna säsongen, men har inte spikat hur hon ska göra nästa år.

– Jag brukar vänta med att bestämma mig till april. Mycket hänger på hur det funkar med det praktiska i livet i stort. Det är svårt att få tiden att räcka till ibland.

Resultat Americano Padelfour: 

Herr A: 1) Stefan Lind, 2) Mathias Westerling, 3) Jerker Lindskog.

Herr B: 1) Henrik Pettersson, 2) Belmin Begovic, 3) Christian Ekström. 

Herr D: 1) Henrik Didriksson, 2) Andreas Lindell, 3) Pontus Lennartsson.

Dam: 1) Caroline Phalén, 2) Yvette Landström, 3) Madeline Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om