Svensson lägger skorna på hyllan – blir HFK:s tränare

Då var det klart. Säsongen 2022 kommer Sebasthian Svensson att vara huvudtränare för Hultsfred FK:s herrlag. "Det var inget svårt beslut att ta", säger han.

Sebasthian Svensson är ny huvudtränare i Hultsfreds FK.

Sebasthian Svensson är ny huvudtränare i Hultsfreds FK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-10-23 14:09

Huvudtränaren Krister Borgh tackade för sig efter den nyligen avslutade säsongen. Att hans ersättare skulle bli Sebasthian Svensson var ingen vild gissning. 

På lördagen blev det helt klart att 31-åringen leder HFK i division 5 nästa år. En nyhet som Dagens Hultsfred var först med att rapportera om. 

– Jag trivs väldigt bra i föreningen och det är klubben som är närmast hjärtat för mig. Det var inget svårt beslut att ta, säger Svensson till Vimmerby Tidning. 

Han gjorde comeback i HFK som spelare tidigare den här säsongen. Men nu är spelarkarriären över. 

– Egentligen har det vuxit fram under hela hösten. Jag var med och hjälpte till med kände tidigt att jag inte har den fysiska förmågan att klara av att spela utan att ha ont. Så det blir inget mer spel för mig, säger han.

Diskussionerna om att ta över som tränare började för cirka två veckor sedan. Svensson har skrivit på ett avtal som sträcker sig över ett år, med option på ytterligare ett. Tränaruppdraget är inte helt främmande för honom. Han har tidigare varit tränare för IF Hebe, samt assisterande i IF Haga.

– Man har spelat många säsonger själv och byggt på sig med erfarenheter.

Vilken fotboll kommer du att förespråka?

– Det där är så svårt... Men jag vill givetvis att vi ska spela en konstruktiv fotboll där man samtidigt ska hitta en bra blandning. Tittar vi till HFK:s trupp så finns det en otrolig potential. Det är ett härligt gäng med en bra gruppkemi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!