Tv-inspelningen är igång: "Jag var livrädd"

Inspelningen av Hide and Seek vid Moliljan lockar folk som tycker det är roligt att det händer något i Målilla. Helst hoppas de få träffa Joakim Lundell.

Hampus Larsson, Kasper Karlsson och Daniel Ottosson väntade envist vid Moliljan, i hopp om att få en skymt av Joakim Lundell eller någon annan kändis, som spelar in säsong två av Hide and Seek vid Moliljan.

Hampus Larsson, Kasper Karlsson och Daniel Ottosson väntade envist vid Moliljan, i hopp om att få en skymt av Joakim Lundell eller någon annan kändis, som spelar in säsong två av Hide and Seek vid Moliljan.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-02-24 21:00

– Jag skulle göra typ vad som helst för att få träffa honom, säger Hampus Larsson, som stått vid Moliljan en längre stund tillsammans med vännerna Kasper Karlsson och Daniel Ottosson, trots att det blivit både kväll och lite kallare.

Moliljans fasad är upplyst, man ser hur människor rör sig framför det maffiga huset. Gamla sanatoriet som under inspelningen av säsong två av Hide and Seek ska utgöra ett mentalsjukhus, berättar Joakim Lundell i sin story på Instagram på väg till Målilla.

– Jag såg första säsongen, nu blir det ännu mer spännande när man vet att det spelats in i Målilla, säger Hampus Larsson.

undefined
Paulina Pancenkov, Manoel Marques Lerin, Anna Book, Josephine Qvist, Hampus Hedström och Daniel Paris befinner sig på Moliljan för att tävla i Hide and Seek.

Inspelningen väcker förstås en del nyfikenhet. Nu har det börjat märkas på byn att det anlänt kändisar, Jonna Lundell var exempelvis och handlade på Coop, får jag berättat för mig.

Andra som var på Moliljan för första dagens inspelning är enligt Joakim Lundells Instagramstory Paulina Pancenkov, Manoel Marques Lerin, Anna Book, Josephine Qvist, Hampus Hedström och Daniel Paris.

"Alltså det var så grymt i går", skriver Daniel Paris på sitt Instagram. "Jag var livrädd! På riktigt. Glömde bort att vi spelade in ett program".

I syfte att hålla obehöriga på avstånd har vägbommen stängts igen och avspärrningsband markerar tydligt att ingen har på området att göra.

En bil kommer närmare och stannar till hos pojkarna. De får beröm för att de håller sig utanför avspärrningsbanden.

På plats är också Johan Larsson och Kajsa Rydén från socialtjänsten.

Vad är ert syftet med att vara vid Moliljan så här på kvällen?

– Vi hörde talas om att det varit mycket ungdomar på plats, så vi åkte hit i samverkan med fritidsgården i Hultsfred. Det var vårt eget initiativ. Det förekommer att vi gör så, när vi hör att många ungdomar samlas på en plats. Det ingår i vårt förebyggande arbete, vi försöker vara där ungdomarna är för att prata med dem och förebygga för att det inte ska blir några problem.

Och var det några problem?

– Nej, inte när vi var där. Det var jättelugnt med några stycken där i yngre åldrarna. Vi får se om vi åker dit fler gånger, det har vi inte bestämt.

Så hörs plötsligt sirener. Allas blickar riktas mot den upplysta platsen och "Slottet i skogen", som fastigheten kallas i folkmun.

Något tycks ha hänt i det som ska bli en tävling i Sveriges läskigaste kurragömma. Frågan är var i Moliljan deltagarna vågar gömma sig.

undefined
Inspelningen av Hide and Seek är i full gång, med Paulina Pancenkov, Manoel Marques Lerin, Anna Book, Josephine Qvist, Hampus Hedström och Daniel Paris på plats första inspelningsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!