Två femmor redan klara för Virserum: "Väldigt bra"

Flera nyckelspelare har förlängt och mer ska in. Segermaskingen Virserums SGF fick ett snöpligt slut på säsongen – men är nu redan långt framme i förberedelserna inför nästa. "Vi vill ha en bredare spets", säger tränaren Wictor Holmberg.

Tränaren Wictor Holmberg är nöjd med lagbygget hittills. Han säger också att man väntar på besked från Simon Dahl och Jim Nordh.

Tränaren Wictor Holmberg är nöjd med lagbygget hittills. Han säger också att man väntar på besked från Simon Dahl och Jim Nordh.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-02-25 17:30

Säsongen 2020/2021 blev en speciell sådan för VSGF. Laget susade fram i Hockeytrean, vann alla sina matcher i grundserien och såg ostoppbara ut. I början av januari kom sedan beskedet att det inte blir någon mer hockey för Virserum och de övriga lagen i division 3 och 2, på grund av coronapandemin. 

– Jag är säker på att vi kunnat gå hela vägen, menar VSGF-tränaren Wictor Holmberg. 

Istället är det nu fullt fokus på spelarförlängningar och nyförvärv. Redan nu kan Holmberg i princip ställa två femmor på isen med spelare som är klara för 2021/2022. 

– Vi är tidigt ute, så det ser väldigt bra ut i nuläget. Förra säsongen var vi kompletta tycker jag, men vi vill ändå ha en bredare spets till nästa, menar tränaren, som bland annat gläds åt att poängkungen Jordan Fogarty nyligen skrev på ett nytt kontrakt:

– Otroligt viktigt. Han kände sig inte färdig här och vill ha revansch. 

Det finns också två andra spelare som möjligen kan spela i VSGF-dressen igen efter sommaren. Klubben för diskussioner med både Simon Dahl och Jim Nordh om en eventuell återkomst från Åseda. 

– Vi har varit tydliga med att vi vill att de spelar hos oss. Nu är det helt upp till dem själva, men vi hoppas få besked ganska snart, säger Holmberg.

Spelare som är klara för VSGF 21/22: Jordan Fogarty, Adam Koponen, Elias Grönberg, Jeremy McNeil, Joel Stridell, Felix Nyström, Otto Svensson, Karl Edgren, Derek Chin, Dominik Brzek, Albin Enwall (try-out).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!