Vallöfte på första maj - Vi vill bygga bostäder

"Kommer vi till makten ska vi göra allt för att det ska byggas flera bostäder på samtliga tätorter, där så önskas"

Micke Lång, Jeanette Persson, Tomas Söreling och Angelica Katsanidou vid Arbetarekommunens förstamajfirande i Hultsfred.

Micke Lång, Jeanette Persson, Tomas Söreling och Angelica Katsanidou vid Arbetarekommunens förstamajfirande i Hultsfred.

Foto: Olof Carlsson

Hultsfred2021-05-01 13:25

Tomas Söreling (S) oppositionsråd i kommunen tog tillfället i akt att presentera sitt första vallöfte i sitt tal på första maj.  

På det viset vill han ge de äldre en möjlighet att bo kvar på hemorten, även om de säljer sin villa.

– Då ska de ha möjlighet till en modern och ändamålsenlig lägenhet, säger han. Samtidigt som den viktiga flyttkedjan kommer i gång.

Söreling passade också på att hylla de som jobbar i vården, och som har gjort ett jättejobb det senaste året. Han lyfte också fram skyddsombuden ute på arbetsplatserna, som också har en tuff tillvaro.

Även i år tvingade pandemin och restriktionerna S - partiet i Hultsfred att göra ett annorlunda första maj-firande. Precis som på Tjustbanan ställdes tåget in. Men utanför partilokalen på storgatan vajade i alla fall de röda fanorna, och i skyltfönstren visade man upp ett antal gamla kampanjbilder.

Första maj utan tal är otänkbart, så en digital sändning på Facebook blev det i alla fall. Arbetarkommunen i Hultsfred fick finbesök på första maj, Regionrådet Angelica Katsanidou (S) var på plats i partilokalen för att vara huvudtalare under den digitala sändningen.

Som Regionstyrelsens ordförande var det naturligt att hon talade mycket om regionens frågor. Och sällan har väl regionen varit så i fokus som nu under pandemin.

På talarlistan fanns också Jeanette Persson, ordförande för Kommunal i Hultsfred och hon höll ett ganska kort, men intensivt tal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om