Vattenläcka: Många hushåll utan dricksvatten

Ett stort antal hushåll i centrala Hultsfred har blivit av med vattnet, efter en omfattande läcka på Fridhemsgatan. På tisdagsförmiddagen upptäcktes hur vattnet bubblade upp.

Kerstin och sven Nyberg hämtade vatten i tanken som ÖSK:s personal satte upp när vattenläckan upptäcktes på tisdagsförmiddagen.

Kerstin och sven Nyberg hämtade vatten i tanken som ÖSK:s personal satte upp när vattenläckan upptäcktes på tisdagsförmiddagen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-02-23 15:24

Förutom ett tiotal villor utmed gatan, är de 35 lägenheterna i kvarteret Lammet drabbade. ÖSK:s personal har ställt ut en vattentank. 

– Det gjorde de väldigt snabbt, säger Håkan Hermansson, som bor i kvarteret Lammet.

Han berättar att han på sin förmiddagspromenad såg hur vattnet bubblar upp ur asfalten mitt för telefonstationen och slog larm till kommunen.

– Sedan gick det undan, säger han, det var personal på plats väldigt fort.

Kerstin och Sven Nyberg, som bor i en villa på Fridhemsgatan tar det hela med ro, och så fort läckan blev känd tappade de upp en dunk.

– Sedan har vi varit borta och hämtat lite, säger Sven Nyberg och visar upp en plastpåse märkt dricksvatten.

Mikael Nilsson, driftschef på ÖSK misstänker att det är en mellanstor huvudledning som har havererat, och han gör prognosen att det tar till onsdag eftermiddag innan allt är lagat och klart.

Men redan på tisdag eftermiddag var grävarbetet i gång och trafiken på Fridhemsgatan stängdes av. 

Det ser dock ut att bli ett ovanligt komplicerat grävarbete, med tanke på att telefonstationen finns i närheten och det går mängder med kablar och ledningar i marken under gatan.

– Men vad jag vet har inte telefonstationen påverkats säger Mikael Nilsson.

– I nuläget är det dock svårt att överblicka omfattningen av läckan. Det är det nästan alltid, innan man grävt sig ner till ledningen, säger han vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!