Drop in-vaccinering i kyrka i Mariannelund

På onsdag går det att vaccinera sig i Mariannelund då det erbjuds tillfällig drop in-vaccinering i Centrumkyrkan.

Marie Sjöbrink, verksamhetschef på Vårdcentralerna Bra Liv i Eksjö, är glad att kunna erbjuda drop in-vaccinering i Mariannelund. "Varje stick är guld värt", säger hon.

Marie Sjöbrink, verksamhetschef på Vårdcentralerna Bra Liv i Eksjö, är glad att kunna erbjuda drop in-vaccinering i Mariannelund. "Varje stick är guld värt", säger hon.

Foto: Linda Jonzon

Mariannelund2021-09-25 19:00

Sedan de äldre färdigvaccinerades har all vaccinering mot covid-19 skett i Eksjö. Nu gör vårdcentralerna en punktinsats som förenklar för mariannelundarna att ta sprutan: en dags drop in-vaccinering i Centrumkyrkan mitt i samhället.

Vaccinationstäckningen i kommunen ligger som helhet på 86 procent. Det finns inget som talar för att siffran skulle vara lägre i Mariannelund.

Varför erbjuder ni drop in?

– Vi vill komma upp lite i täckningen bland de yngre, främst de under 40 år. Vi har erbjudit drop in-tider i Eksjö, men behöver hitta de som ändå inte vill ta sig till stan. Det är en tillgänglighetsfråga, säger Marie Sjöbrink, verksamhetschef för vårdcentralerna Bra Liv i Eksjö.

undefined
På onsdag är det drop in för vaccinering mot covid-19 i Centrumkyrkan i Mariannelund.

Vad har ni för kapacitet?

– Det är svårt att säga exakt men vi kan ta en hel del. Ser vi att det kommer jättemånga, får vi komma tillbaka eller stanna kvar. Vi har jobbat med det här länge nu och är trygga med flödet, det går på löpande band. Varje stick är guld värt.

Hur kommer det sig att vaccineringen sker i kyrkan och inte på vårdcentralen?

– Vi blev erbjudna att låna deras lokaler och nappade på det, eftersom vårdcentralen har fullt upp med sin verksamhet. Det underlättar väldigt mycket när vi får samtal från folk som vill hjälpa till att lösa det här, säger Marie.

Den 29 september klockan tio och tre timmar framåt kan den som vill komma till Centrumkyrkan för att få sin första spruta. Vid tillfället bokas tid för en andra dos, som också ges i Mariannelund.

Karta: Centrumkyrkan, vaccinationsplats
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!