En person anhållen misstänkt för mord på man i Eksjö

Det allvarliga våldsbrott som ägde rum i Eksjö kommun i natt utreds som mord, uppger polisen. Nu uttalar sig också chefsåklagare Klas Lorefors om utredningen.

Nattens våldsbrott utreds som mord och en man har anhållits, på sannolika skäl misstänkt.

Nattens våldsbrott utreds som mord och en man har anhållits, på sannolika skäl misstänkt.

Foto: Johan Nilsson/TT

Eksjö2021-04-18 08:25

Under natten mot söndag larmades polis till en plats i Eksjö kommun. En man påträffades död på platsen.

Under söndagsmorgonen greps och anhölls sedan en man, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Jag kan bekräfta att vi tidigt under morgonen i dag söndag beslutat anhålla en person på sannolika skäl misstänkt för mord på en man i Eksjö kommun. Exakt när brottet begåtts vet vi i nuläget inte utan det får den fortsatta utredningen visa, säger Klas Lorefors, chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping, i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande uppges att rättsläkare har kallats till brottsplatsen och att polis kommer genomföra sedvanliga tekniska undersökningar för att kunna fastställa närmare vad som har hänt och när det hände. 

– Förhör med den anhållna personen, tillsammans med utsedd försvarare, ska också ske antingen under dagen i dag eller senast i morgon måndag, säger Klas Lorefors.

Förundersökningen uppges vara inne i ett mycket tidigt och känsligt skede, och åklagaren säger sig inte kunna lämna några ytterligare kommentarer under söndagen.

Senast vid middagstid på onsdag måste åklagare besluta om den nu anhållna personen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!