Här möter hon ovanliga rovdjuret på väg hem från jobbet

När Karla Hård åkte hem från att ha jobbat ett nattpass i Vimmerby och närmade sig Mariannelund vid 6-tiden på söndagmorgonen fick hon syn på något väldigt speciellt.

Karla Hård mötte en varg strax utanför Mariannelund när hon var på väg hem från jobbet på söndagsmorgonen.

Karla Hård mötte en varg strax utanför Mariannelund när hon var på väg hem från jobbet på söndagsmorgonen.

Foto: Privat

Mariannelund2020-11-01 15:48

– Jag kom från jobbet och precis innan jag kom in till Mariannelund, efter Filmbyn på vänster sida, så såg jag ett djur på höger sida. Då saktade jag in och då såg jag ganska tydligt att det inte var en hund, berättar Karla Hård. 

Snabbt kom hon till slutsatsen om att det rörde sig om en varg som sprang längs vägen.

– Det som var lite häftigt var att den såg så självsäker ut och inte rädd. Den gick rakt på vägen och tittade inte en enda gång, luktade inte på något utan den hade ett mål. 

Hon backade in på en väg och filmade vargen när den sprang bortåt.

– Den hann rätt så långt innan jag kunde filma ordentligt tyvärr. Men adrenalinet var på 100 kan jag säga, det var riktigt häftigt, säger Karla Hård. 

Anders Gunnarsson är rovdjursspårare på Länsstyrelsen Jönköping.

– Det är väl inget som säger att det där inte är en varg, men jag kan inte heller bekräfta att det är en varg, det är för dåligt bildmaterial. Det går inte att säga att det är en varg, det skulle kunna vara en hund också. Vi måste se tydligare för att verkligen kunna säga att det är en varg, säger han efter att ha pratat med Karla Hård och sett hennes bildmaterial. 

Han berättar att det har varit lite varg i Jönköpings län under sommar och höst. 

Märker ni av någon ökning av vargar?

– Nej, det är det väl inte. Det är väldigt svårt att veta hur många det är. Det finns sannolikt några stycken som vandrar runt i södra Sverige, säger Anders Gunnarsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!