Kaféägare blev hotade till livet

Under måndagskvällen blev familjen Sandebo, som driver Paj, Pytt & Pilsner i Mariannelund, utsatta för dödshot och misshandel.

Maria Sandebo är chockad och orolig efter det som hänt.

Maria Sandebo är chockad och orolig efter det som hänt.

Foto: Josefine Antonsson

Mariannelund2021-07-14 17:03

Maria Sandebo som driver kaféet och boendet tillsammans med sin man Mikael berättar att två män i 30-årsåldern dök upp för att ta en öl lite före 21. De var till en början trevliga, men när de skulle gå uppstod bråk.  

– En av männen ställde sig och skulle pissa i vår trädgård. När Mikael sa till honom slog det slint för hans kompis, som blev helt svart i ögonen och började vifta, säger Sandebo.

undefined
Här, utanför Paj, pytt & pilsners uteservering, ägde hoten och misshandeln rum.


Mannen började slå mot Mikael, både med knytnävarna och med tillhygge. 

– De hotade att elda upp alltihop, slänga in brandbomber och bränna ner huset. Den ena killen lovade att hämta ett vapen och sa att när han var färdig skulle bara en av oss vara kvar. Han gick iväg och kom tillbaka med två pistoler, berättar Maria Sandebo. 


Hon gömde sig tillsammans med barnen på övervåningen i huset, medan Mikael sprang in på familjens bed & breakfast och låste om sig.
–Jag pratade hela tiden med polisen. De uppmanade oss att gömma oss och barnen, att inte visa oss i fönstren och att låsa allt. Det tog drygt 20 minuter innan de kom. 

undefined
"De hotade att elda upp alltihop, slänga in brandbomber och bränna ner huset", säger Maria Sandebo.

De misstänkta männen greps senare under kvällen och anhölls morgonen efter. Maria Sandebo berättar att hon haft svårt att sova efter händelsen och är orolig och ångestfylld. Mikael har haft ont och barnen är rädda.

–Nu går jag i ett vakuum och undrar om jag kommer kunna känna mig trygg i mitt hem igen, jag undrar hur jag ska kunna skydda mina barn. Vad händer när de kommer nästa gång?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!